רשת מלונות דן פותחת מחזור חדש של קורס סגני שפים
הקורס ייפתח ביום ראשון, 14 בספטמבר, במטרה להכשיר את עתודת השפים של חברת מלונות דן.
20 משתתפי הקורס הם טבחים בכירים בחברה, המגיעים מכל 13 מלונות דן, ואשר החברה מזהה בהם את הפוטנציאל להיות שפים. את הקורס יזם ופיתח חיים שפיגל, ראש אגף מזון ומשקאות של חברת מלונות דן. חיים שפיגל אמר היום: "הקורס נועד בראש ובראשונה לאפשר את צמיחתו של דור צעיר של שפים תוך העלאת הרמה המקצועית של שפים בחברת מלונות דן ואף מחוצה לה.
מטרה נוספת של הקורס היא הטמעת תפיסה רחבה של מהות המקצוע בקרב העתודה המקצועית בענף המון והמלונאות. לא מעט מבוגרי הקורס בעבר הם שפים במלונות מובילים בארץ ובמוסדות אחרים. בנוסף, הרשת רואה בהדרכה דרך מוצלחת להבטיח את השירות הטוב ביותר לאורחיה, ערך שמנחה את חברת מלונות דן המנחילה לעובדיה את חשיבותו של שירות מעבר לציפיות האורח.
"קורס סגני שפים של חברת מלונות דן יימשך כשנה, במהלכה יתארחו התלמידים כל חודש באחד ממלונות החברה. בין אנשי המקצוע אשר ידריכו בקורס נמנים בכירי חברת מלונות דן ביניהם אהרון שחם, המשנה למנכ"ל בתחום משאבי אנוש, חיים שפיגל, עמיקם שורק - הקניין הראשי של חברת מלונות דן, וכמובן, השפים הבכירים של מלונות דן, ביניהם: מיקי ניר- מנהל מזון ומשקאות מלון דן פנורמה תל-אביב, עובד אלפייה - שף מלון דן תל-אביב, אופיר קדם - שף מלון דן אילת ואריק פורת, השף הראשי של מלון דן אכדיה ובוגר המחזור הקודם של קורס סגני שפים. אליהם מצטרפים מרצים רבים, מן המובילים בתחומם.
לדוגמה: השף אייל לביא ינחה סדנאות בנושא דגים; חיים גן, "איש הענבים", ינחה סדנת יין. השפים זאב קרן ואבי שטייניץ, מנהל ושף "אווניו מרכז כנסים", "אנשי דן" לשעבר, ידריכו כיצד לנהל מרכז כנסים. שפים בולטים אחרים ינחו מגוון סדנאות שמטרתן לחשוף את משתתפי הקורס לחומרי גלם ולשיטות בישול מוכרים ומוכרים פחות ולהעמיק את ההבנה שלהם בתחומים אלה ואת יכולתם לבשל בישול מוקפד ויצירתי, וכמובן טעים לעין ולחיך.
משתתפי הקורס יסיירו בחברות מזון, בשווקים ואצל מגדלים וגם יסעדו במסעדות רבות. בנוסף לתכנים הקולינריים הרבים הנלמדים בקורס, מושם בקורס דגש רב על הקניית מיומנויות ניהול וכן על ידע כללי החיוני לניהול מטבח מודרני. בין הנושאים הנלמדים: מנהיגות, עבודת צוות, תקשורת בין-אישית, פתרון בעיות וקונפליקטים, התמודדות עם שחיקה, ניהול זמן, חוקי תעסוקה, שימוש בתכנות מחשב ייחודיות למטבח, קניינות מזון, כשרות, תברואה ותזונה .
בתכנית העדכנית של הקורס שולבה פעילות של משתתפי הקורס במרכזים המסייעים לאוכלוסיות במצוקה, כגון פנימיות לנוער בסיכון והוסטלים. על בניית תכנית הקורס ועל ניהולו מופקדת ד"ר דורית שנון, העוסקת כעשר שנים בהדרכה בתחום המזון, בעיקר במסגרת חברת מלונות דן, ובעצמה בוגרת קורס "אמנות הבישול" של חברת מלונות דן.