נבחרה מבקרת המסעדות של טבעול בגליל
מתוך אלפים שהגישו מועמדות, הזוכה הגדולה בפרויקט מבקר המסעדות בגליל היא: זיו רונא, בת 26 מעמק יזרעאל, מדריכת תיאטרון ונוער .
Shutterstock
זיו רונא בת ה - 26, מכפר ברוך שבעמק יזרעאל היא מבקרת מסעדות הגליל של טבעול .
ביום חמישי, זכתה זיו במשרה הנחשקת, במהלך אירוע סיום הפרויקט . באירוע התמודדה אל מול שאר הפינליסטים, שהתייצבו בפני פאנל השופטים שכלל את: השף הגלילי ארז קומרובסקי - יו"ר הפאנל, הילה אלפרט - כתבת ומבקרת אוכל, שף חיים טיבי - מסעדת מוסקט במצפה הימים, ג'ואן נתן - מבקרת מסעדות של הניו יורק טיימס, אשר הגיעה ארצה כדי להיות שופטת כבוד, עמרי לוטן - משנה למנכ"ל אסם ומנכ"ל חטיבת המזון המוכן, עינת יוזנט-רביד - מנכ"לית טבעול ישראל, אורנה הוזמן-בכור - מנכ"לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל, אושרת יקותיאל - מבקרת המסעדות של עכבר העיר אונליין, ושרון בן דוד - כתבת ומבקרת אוכל של 'דרך האוכל' .
המשרה תכלול ביקורים שבועיים באתרים קולינאריים בגליל וכתיבת טור שבועי שיתפרסם בעכבר העיר אונליין . זיו תזכה מעבר לחוויה זו גם במשכורת חודשית וברכב צמוד למשך חצי שנה .
אל הפרויקט, שקרא לציבור להגיש מועמדות למשרה הנחשקת של מבקר מסעדות בגליל, הוגשו אלפי מועמדויות שנבחנו בקפידה בתהליך מיונים ארוך ומקצועי . לדברי קרין שיפטר-מאור, מנהלת השיווק של טבעול, הפרויקט הינו חלק ממהלך של טבעול להתחבר לקולינריה הגלילית ולהעלות את המודעות לייחודו של המטבח הגלילי . "המטבח הגלילי מסמל פשטות נפלאה של טעמים, רעננות של חומרי גלם מקומיים וקירבה לטבע . לאחר שהבאנו את הגליל לבתים רבים בישראל באמצעות סדרת טבעול מהמטבח הגלילי עם השף ארז קומרובסקי, החלטנו להחזיר אהבה לגליל ולצאת בפרויקט שייתן תנופה לקולינריה הגלילית . המקום היפה הזה היה מקור השראה עבורנו ואנו מאמינים שייתן השראה לכל מי שיגיע לבקר בו" .
מבחן הגמר של הפינליסטים כלל כתיבת ביקורות על מנות שהוגשו באירוע, שאלות בנושאי קולינריה והגליל ובחינת אהבתם לאוכל . כל הפינליסטים הציגו ידע מרשים . אחרי התלבטות ארוכה החליטו השופטים פה אחד שמי שתזכה בתפקיד הנחשק הינה: זיו רונא בת ה - 26, מכפר ברוך שבעמק יזרעאל . נימוקי השופטים היו כי לרונא שילוב מנצח בין התכונות שמבקר מסעדות צריך: בקיאות קולינרית, תשוקה לאוכל טוב ויכולת כתיבה מצוינת . לדברי זיו אוכל הינו מוטיב מרכזי בחייה: "בתור ילדה גדלתי במסעדה הביתית של הורי, שנמצאת בגליל, כך שהיצירתיות והטעמים תופסים חלק משמעותי בהתייחסותי לאוכל . הגשתי מועמדות לתחרות בגלל אהבתי הגדולה לאכול ומתוך רצון להגשים חלום ילדות ישן להיות מבקרת מסעדות . זה כבוד גדול שנפל בחלקי ואני מתכוונת לעמוד במשימה במלוא הרצינות ובהצלחה" .
זיו קיבלה את הפרס מידיה של עינת יוזנט רביד - מנכ"ל טבעול ישראל ומאורנה הוזמן-בכור - מנכ"לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל . השתיים איחלו למבקרת החדשה הצלחה ונתנו לה את ברכת הדרך .
ביום חמישי, זכתה זיו במשרה הנחשקת, במהלך אירוע סיום הפרויקט . באירוע התמודדה אל מול שאר הפינליסטים, שהתייצבו בפני פאנל השופטים שכלל את: השף הגלילי ארז קומרובסקי - יו"ר הפאנל, הילה אלפרט - כתבת ומבקרת אוכל, שף חיים טיבי - מסעדת מוסקט במצפה הימים, ג'ואן נתן - מבקרת מסעדות של הניו יורק טיימס, אשר הגיעה ארצה כדי להיות שופטת כבוד, עמרי לוטן - משנה למנכ"ל אסם ומנכ"ל חטיבת המזון המוכן, עינת יוזנט-רביד - מנכ"לית טבעול ישראל, אורנה הוזמן-בכור - מנכ"לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל, אושרת יקותיאל - מבקרת המסעדות של עכבר העיר אונליין, ושרון בן דוד - כתבת ומבקרת אוכל של 'דרך האוכל' .
המשרה תכלול ביקורים שבועיים באתרים קולינאריים בגליל וכתיבת טור שבועי שיתפרסם בעכבר העיר אונליין . זיו תזכה מעבר לחוויה זו גם במשכורת חודשית וברכב צמוד למשך חצי שנה .
אל הפרויקט, שקרא לציבור להגיש מועמדות למשרה הנחשקת של מבקר מסעדות בגליל, הוגשו אלפי מועמדויות שנבחנו בקפידה בתהליך מיונים ארוך ומקצועי . לדברי קרין שיפטר-מאור, מנהלת השיווק של טבעול, הפרויקט הינו חלק ממהלך של טבעול להתחבר לקולינריה הגלילית ולהעלות את המודעות לייחודו של המטבח הגלילי . "המטבח הגלילי מסמל פשטות נפלאה של טעמים, רעננות של חומרי גלם מקומיים וקירבה לטבע . לאחר שהבאנו את הגליל לבתים רבים בישראל באמצעות סדרת טבעול מהמטבח הגלילי עם השף ארז קומרובסקי, החלטנו להחזיר אהבה לגליל ולצאת בפרויקט שייתן תנופה לקולינריה הגלילית . המקום היפה הזה היה מקור השראה עבורנו ואנו מאמינים שייתן השראה לכל מי שיגיע לבקר בו" .
מבחן הגמר של הפינליסטים כלל כתיבת ביקורות על מנות שהוגשו באירוע, שאלות בנושאי קולינריה והגליל ובחינת אהבתם לאוכל . כל הפינליסטים הציגו ידע מרשים . אחרי התלבטות ארוכה החליטו השופטים פה אחד שמי שתזכה בתפקיד הנחשק הינה: זיו רונא בת ה - 26, מכפר ברוך שבעמק יזרעאל . נימוקי השופטים היו כי לרונא שילוב מנצח בין התכונות שמבקר מסעדות צריך: בקיאות קולינרית, תשוקה לאוכל טוב ויכולת כתיבה מצוינת . לדברי זיו אוכל הינו מוטיב מרכזי בחייה: "בתור ילדה גדלתי במסעדה הביתית של הורי, שנמצאת בגליל, כך שהיצירתיות והטעמים תופסים חלק משמעותי בהתייחסותי לאוכל . הגשתי מועמדות לתחרות בגלל אהבתי הגדולה לאכול ומתוך רצון להגשים חלום ילדות ישן להיות מבקרת מסעדות . זה כבוד גדול שנפל בחלקי ואני מתכוונת לעמוד במשימה במלוא הרצינות ובהצלחה" .
זיו קיבלה את הפרס מידיה של עינת יוזנט רביד - מנכ"ל טבעול ישראל ומאורנה הוזמן-בכור - מנכ"לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל . השתיים איחלו למבקרת החדשה הצלחה ונתנו לה את ברכת הדרך .
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}