סדנאות יין לכל המשפחה ב"בל עופרי" ברמת הגולן
הסדנאות כוללות סיור בחווה, הכנת יין בכל השלבים, הכנת לחם בתנור חימר, הכנת גבינת עיזים ועוד.
Shutterstock
החווה החקלאית – תיירותית "בל עופרי – יקב עין נשוט" בקדמת צבי ברמת הגולן מציעה בילוי מסוג אחר לזוגות, משפחות וקבוצות שיוצאים לנופש בצפון: סדנאות יין משולבות עם סעודה. הסדנאות מתקיימות בכל עונת הבציר, מתחילת אוגוסט ועד חודש אוקטובר.
הסדנאות כוללות סיור בחווה הייחודית שהוקמה בעזרת חומרים ממוחזרים ואבן בזלתית ואשר משחזרת כפר תלמודי והכנת היין בכל השלבים החל מבציר הענבים בכרם של ענבי שירז החווה ודריכת הענבים בגת בעזרת הרגליים – בדיוק כמו פעם. במקביל מכינים המשתתפים לחם בתנור חימר.וגבינת עיזים. בסיום נאספים כולם לשתיית יין התירוש שהוכן זה עתה ויינות מיקב הבוטיק ואכילת הלחם הטרי עם הגבינה שהוכנה במבחר טעמים ,במסגרת סעודה.
הסדנה מעניקה הכרות עם עולם היין: על ההבדלים בין הכנתו בעת העתיקה וכיום, כיצד טועמים יין וההבדלים בין סוגים שונים של יינות. כן מתוודעים המשתתפים לאורח החיים בישובים היהודיים בארץ ישראל בתקופת התלמוד ורואים כיצד אפשר לעשות שימוש מועיל בחפצים, כלים וחומרי בניה ישנים.
החווה מציעה לשדרג את הארוחה במסעדה החלבית שבחווה, "אצל תמי", המתאימה למשפחות וקבוצות עם ילדים. הארוחה כוללת מבחר גבינות עיזים ביתיות כמו קממבר במבחר טעמים, גבינות קשות עם תוספות, פטה ובולגרית, מטבלים, לחם בית עם צמחי תבלין, סלט ירקות טרי, קונפי שום, קישים ורביולי הממולאים בגבינות הבית וכמובן לקנח בריבות הבית ועוגיות אניס. הארוחה מלווה בטעימות יין מיקב עין נשוט.
החווה התיירותית "בל עפרי" הוקמה על ידי בני הזוג תמי ובבי וכוללת בוסתני פרי, כרם יין, מטע זיתים, וגם את יקב הבוטיק "עין נשוט" הממוקם בבונקר סורי נטוש, גלריה של תכשיטים וויטראז'ים שהם יצירה אישית של בני הבית, מסעדה הבנויה סביב עצים ותיקים שממשיכים לצמוח בתוכה, פינת חי עם בעלי חיים שחלקם עברו שיקום לאחר תאונות, כשכולם משולבים בכפר משוחזר מתקופת התלמוד עם בית בד, גורן, גת, תנור אפיה מחימר ובארות מים ממש כמו פעם.
הסדנאות מתקיימות בכל ימי השבוע בתאום מראש.
הסדנאות כוללות סיור בחווה הייחודית שהוקמה בעזרת חומרים ממוחזרים ואבן בזלתית ואשר משחזרת כפר תלמודי והכנת היין בכל השלבים החל מבציר הענבים בכרם של ענבי שירז החווה ודריכת הענבים בגת בעזרת הרגליים – בדיוק כמו פעם. במקביל מכינים המשתתפים לחם בתנור חימר.וגבינת עיזים. בסיום נאספים כולם לשתיית יין התירוש שהוכן זה עתה ויינות מיקב הבוטיק ואכילת הלחם הטרי עם הגבינה שהוכנה במבחר טעמים ,במסגרת סעודה.
הסדנה מעניקה הכרות עם עולם היין: על ההבדלים בין הכנתו בעת העתיקה וכיום, כיצד טועמים יין וההבדלים בין סוגים שונים של יינות. כן מתוודעים המשתתפים לאורח החיים בישובים היהודיים בארץ ישראל בתקופת התלמוד ורואים כיצד אפשר לעשות שימוש מועיל בחפצים, כלים וחומרי בניה ישנים.
החווה מציעה לשדרג את הארוחה במסעדה החלבית שבחווה, "אצל תמי", המתאימה למשפחות וקבוצות עם ילדים. הארוחה כוללת מבחר גבינות עיזים ביתיות כמו קממבר במבחר טעמים, גבינות קשות עם תוספות, פטה ובולגרית, מטבלים, לחם בית עם צמחי תבלין, סלט ירקות טרי, קונפי שום, קישים ורביולי הממולאים בגבינות הבית וכמובן לקנח בריבות הבית ועוגיות אניס. הארוחה מלווה בטעימות יין מיקב עין נשוט.
החווה התיירותית "בל עפרי" הוקמה על ידי בני הזוג תמי ובבי וכוללת בוסתני פרי, כרם יין, מטע זיתים, וגם את יקב הבוטיק "עין נשוט" הממוקם בבונקר סורי נטוש, גלריה של תכשיטים וויטראז'ים שהם יצירה אישית של בני הבית, מסעדה הבנויה סביב עצים ותיקים שממשיכים לצמוח בתוכה, פינת חי עם בעלי חיים שחלקם עברו שיקום לאחר תאונות, כשכולם משולבים בכפר משוחזר מתקופת התלמוד עם בית בד, גורן, גת, תנור אפיה מחימר ובארות מים ממש כמו פעם.
הסדנאות מתקיימות בכל ימי השבוע בתאום מראש.
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}