תיק התיירות פופולארי ומבוקש בממשלה הבאה
בוועידת התאחדות המלונות בישראל היום [ג'] במלון הילטון ת"א הפתיעו נציגי המפלגות השונות בשאיפה לזכות בתיק התיירות בממשלה החדשה אחרי הבחירות. כמו כן, שיבחו את השר הנוכחי, סטס מיסז'ניקוב, על פועלו.
התאחדות המלונות בישראל קיימה היום את הכנס השנתי במלון הילטון ת'א.
כל ראשי הענף נכחו בארוע, בהם: בועז וקסמן, מוני בר, דוד פתאל, משפחת פדרמן בהרכב מלא, רפי שדה, ליאור רביב, הנרי צייג, רוני פורטיס, אתי לוי, אבי דור ועוד רבים אחרים.
במהלך הארוע התקיים רב שיח בנושא 'תיירות 2013 בראי הממשלה הבאה', בהשתתפות המועמדים הפוליטיים: אורי אריאל, סילבן שלום, עמיר פרץ, יעקב פרי ויצחק הרצוג. את הפאנל הנחה ניסים משעל.
הפתעה נרשמה בפאנל, כאשר נפתח מעין מכרז על תיק התיירות בממשלה הבאה. המשנה לראש הממשלה, ח'כ סילבן שלום, אמר כי תיק התיירות חשוב לליכוד לא פחות מתיק השיכון והשאיפה היא שהתיק יהיה של הליכוד. שלום אמר כי "אנחנו מדברים על השנה הטובה ביותר בתיירות, עם 3.5 מיליון תיירים וצריך להגיד מילה טוה לשר סטס מיסז'ניקוב" והוסיף כי "למרות מבצע 'עמוד ענן' השגנו השנה את התוצאה הטובה ביותר תודות לשיתוף פעולה בין הגורמים".
כל המשתתפים בפאנל החמיאו לשר התיירות הנוכחי, סטס מיסז'ניקוב, על כך שחרף המצב הגיאופוליטי והמיתון הכלכלי באירופה ובארה'ב התיירות הגיעה השנה לשיא. ח'כ עמיר פרץ אף הגדיל ואמר: 'אם זה היה תלוי בי היית נשאר בתפקיד'.
סילבן שלום: 'יש מסר מדיני חשוב. האפשרות היחידה לשלוט על האתרים הקדושים לנצרות, הם בעיקר כאשר הם תחת שלטון מוניציפלי ישראלי. היום הוותיקן הוציא הודעה לשמור על המקומות הנוצרים שיש לנו כאן. דווקא כשישראל שולטת בירושלים ובבית לחם, הדבר מביא לכך שהאתרים נשמרים ופתוחים לכל הדתות. התיירות היא התעשייה המתפתחת ביותר בעולם. בעבר זה היה חקלאות והיום תיירות'.
סילבן שלום אמר כי הבעיה היא שתקציב הפרסום של חברות הסלולר גבוה פי 2 מתקציב הפרסום של מדינת ישראל בעולם ותקציב הפרסום של תנובה הוא פי 4 מתקציב הפרסום של מדינת ישראל .
ח'כ עמיר פרץ תקף את שלום ואמר: 'אני רוצה לשבור את האווירה האופטימית. מה שמתרחש כאן, הוא גן עדן של שוטים. מי שמשלה את הציבור וטוען שיודעים לנהל את המדינה למרות המצב הקשה של העולם מולו, מי שחושב שזה ימשיך לאורך זמן, טועה. אם נדחוק את אבו מאזן לפינה, אנו עלולים להגיע למצב של התפרצות, שהעולם יתחיל להטיל חרמות על מדינת ישראל, והנפגעים העיקריים יהיו בתי המלון וההשלכות מסביב, והכלכלה הישראלית תושפע. מי שרוצה, מעולם לא הקפאנו את הבנייה, אלא רק לכמה חודשים, רק כי ביידן דרש אותנו לכך'.
ח'כ שלום: 'יש גבול שלא עוברים. לומר שהממשלה מחזקת בכוונה את החמאס, זה לא נכון ואתה יודע את זה'.
לדבריו: 'כשראשת התנועה שלך ניסתה כל מני דברים – היא השיגה אפס מאופס, זה כי אין מול מי לדבר בצד השני. הוצבה דרישה בתחילת הקדנציה של נתניהו לחדול עם הבנייה בהתנחלויות כדי להשיג פיתרון שתי מדינות. גם כשהופסק, זה לא מה שהביא את התהליך של משא ומתן. השאלה היא – איך למרות כל הקשיים, הגענו להישגים בתחום התיירות? בואו נפסיק להטיל את האשמה עלינו, כי כשאנו עושים זאת זה מוביל את העולם לעשות זאת. המטרה של כולנו היא לחזק את ביטחון ישראל מול האיום האיראני ומול הטלטלות בסוריה, ולהמשיך ולחזוק את הכלכלה הישראלית שנמצאת בשיעור צמיחה של מעל 4 אחוזים'.
ח'כ אורי אריאל אמר, כי 'כבוד יהיה לנו אם יינתן לנו תיק התיירות. הציבור יוכל לבחון אותנו יום יום על התוצאות' והוסיף עוד '100 מליון ש'ח במדינת ישראל שנדרשים בימים אלה לשיקום תדמיתנו בעולם ולשיקום התיירות אחרי מבצע 'עמוד ענן' זה לא אירוע תקציבי. לא להענות לבקשה זו, כאשר כל שקל שמושקע, מביא איתו פי 5, 6 8, 10 שקלים – זה פשוט, לא חכם. בעדינות.
ח'כ אורי אריאל: 'מה היתרון בתוכניות המדיניות שלכם? שהם נוסו. אך שהן נכשלו. התוכנית שלי היא להיות בעזרת השם בקואליציה. להיות עם תיק תיירות יהיה בשבילנו כבוד גדול'!!.
עוד הוסיף ח'כ אריאל: 'עיתון הארץ הבוקר – קבע שאנו עומדים על 13 מנדטים. הליכוד תורם לנו כל שבוע מנדט, ולכן אנו מבקשים לדחות את הבחירות בחודש'.
ניסים משעל הקניט את ח'כ אריאל ואמר: 'בסוף תבקשו את תיק החוץ' וח'כ אריאל השיב: 'את התיק הזה נשאיר לאחרים. מבחינתי ליברמן יכול להמשיך. עושה רושם שהוא מאוהב בתיק הזה והתיק הזה לא חשוב לבניית א'י.
בוז'י הרצוג סיפר: 'הייתי מרוצה גם בתיק הרווחה וגם בתיירות. אך אנו לא עוסקים בתיקים אלא בתעשייה של מדינה'.
יעקב פרי ביקר ואמר: 'יש לנו תעשיית תיירות שגרתית ולא פורצת דרך. המיקום של תעשיית התיירות הוא נמוך, עם הקצבת משאבים נמוכה. היחס של הקצאת המשאבים לתייר היא נמוכה. מעמד תעשיית התיירות היא אחת הסיבות לקושי לגייס כוח אדם איכותי וצעיר. אי אפשר להתעלם מכל ההישגים הראויים. עם זאת, יש לנו עודף רגולציה וביורוקרטיה שמקשים על פריצת הדרך לה ראויה התעשייה. ההתגברות של הבידוד הבינלאומי הגיאו פוליטי, הוא עוד יותר סוחף לתמיכה בישראל ולא מועודד תיירים להגיע לכאן. אני יודע שיש תקציבי שיווק מדוללים. מדינת ישראל צריכה לחזור לשולחן המשא ומתן, על כל הבעיות. יש לנו את היכולת, ואני טוען שיש לנו גם פרטנרים'
בסיום האירוע שר התיירות נשא דברים וציין כי לפניו במשך 10 שנים היו 12 שרי תיירות, שכיהנו תקופות קצרות, אם בשל החלפת הממשלה או שזה היה קרש קפיצה לתפקיד אחר. בתחילת הקדנציה, כשהוא קיבל את תפקיד שר התיירות לא היו הרבה קופצים על התפקיד, אבל היום כבר יש כמה מועמדים וזהו כבוד לענף.
השר אמר על תעשיית התיירות כי "זו אחת התעשיות החשובות ביותר בכלכלת ישראל, זו תעשייה יצרנית שמספקת כח אדם ותעסוקה ומגדילה הכנסות ואת התרומה שלה לתדמית לא ניתן לכמת".
השר אמר למלונאים שאם היה לו כובע הוא היה מוריד אותו בפני "היזמים האמיצים שהקימו מפעל לתפארת גם בתקופות קשות ופחות מזהירות, עם הרבה סבלנות ואמונה וכח להמשיך והשתתפו במפעל הציוני. שולי הרווח במלונאות לא גדול ולוקח הרבה שנים להגיע לרווח. אתם אנשים אמיצים ולכבוד הוא לי לעבוד איתכם", אמר השר.
בועז וקסמן עם השר מיסז'ניקוב