סגן יו"ר התאחדות המלונות של בית לחם: "התיירות היא גשר לשלום ולכן אני נמצא פה"
את הדברים אמר ג'ורג' אבו עטה בכנס הרצליה לתיירות, שהתקיים היום. עמי אתגר אמר בפאנל שהתקיים בכנס כי "אסור שתהיה ראייה סקטוריאלית בתיירות, לטובת תחום זה או אחר. יש תיירות שמגיעה למלונות זולים ומשאירה מעט כסף למשק ויש תיירות שמגיעה לדירות להשכרה ומשאירה הרבה מאד כסף למשק".
Shutterstock
"התיירות היא גשר לשלום ולכן אני נמצא פה וכדי להסביר מה קורה בבית לחם מבחינה תיירותית. תיירים באים לבית לחם בגלל ההרודיון וכנסיית הקבר, ומאחר שהלינה זולה בה. צליינים מרגישים אצלנו טוב, בעיקר במלונות משפחתיים".
אבו עטה תיאר את התיירות לבית לחם: "אחד וחצי מיליון צליינים נכנסים לבקר בבית לחם בשנה, 20% מהם נשארים ללון בה. יהודים אמריקאים לא מגיעים כלל לעיר. אנחנו עובדים בעיקר עם קבוצות כאשר רובן מגיעות מאירופה: איטליה, ספרד, הולנד ורוסיה. מגיעים גם קצת תיירים מהודו ומניגריה שלנים לילה עד שני לילות. בית לחם סובלת כמו ישראל מהתקופות הקשות באזור, וב-2004 כל המלונות בבית לחם היו סגורים. מאז התחלנו את שיתוף הפעולה המצוין עם משרד התיירות הישראלי ואנו מרוצים מהתוצאות, ומקווים להמשך שיתוף פעולה פורה".
אבו עטה אמר את הדברים בפאנל בנושא מגמות בלינות בתיירות נכנסת, שהתקיים היום בכנס הרצליה לתיירות. בפאנל השתתפו גם שמואל צוראל מנכ"ל התאחדות המלונות, עמי אתגר מנכ"ל לשכת מארגני תיירות נכנסת, ורועי זיו מייסד ושותף בחברת Tellavista.
עמי אתגר אמר בפאנל כי "אסור שתהיה ראייה סקטוריאלית בתיירות, לטובת תחום זה או אחר. יש תיירות שמגיעה למלונות זולים ומשאירה מעט כסף למשק ויש תיירות שמגיעה לדירות להשכרה ומשאירה הרבה מאד כסף למשק. לכן המוצר התיירותי צריך לכלול 'גם וגם וגם'. אני חושב שדירות להשכרה טובות למשק, עשרות אלפי תושבי חוץ קנו דירות שמושכרות לתיירים חודשים ארוכים בשנה, מדובר על תיירים שנשארים זמן ארוך יותר בארץ ומוציאים כסף רב".
שמואל צוראל מנכ"ל התאחדות המלונות אמר כי "לא משנה כמה תיירים מגיעים אלא מהי תרומתם לכלכלה. כמה ימי מורי דרך הם צורכים, כמה אוטובוסים, כמה לינות במלונות. אנחנו בעד תחרות ומברכים על הדירות להשכרה. אנחנו גם סבורים שהתחרות צריכה להיות בתנאים שווים ומחכים לראות מה יקרה כשהדירות להשכרה ימוסו למטרה שלה הן משמשות, כלומר ישלמו ארנונה בהתאם לייעוד, כיבוי אש וכדומה".
רועי זיו אמר כי באתר שבבעלותו יש כ-3,000 דירות רשומות, מתוכן כאלף פעילות. "עיקר הדירות הן בת"א אבל יש גם לא מעט דירות בירושלים, נתניה, הרצליה, בת ים, אילת. יש גם ברמת השרון וברמת גן. איש עסקים שמגיע לתקופה של חודש-חודשיים לחלוטין יעדיף לגור בדירה מרוהטת על פני חדר בבית מלון".
בעקבות הנתונים, לפיהם מספר התיירים הנכנסים לישראל עלה בשנים האחרונות בהיקף גדול בהרבה מהיקף העלייה במספר הלינות במלונות, התקיים בכנס דיון בו הוצגו מגמות בהעדפות לינה של תיירים נכנסים. בין היתר הוצגה מגמה שהולכת ומתפתח לפיה תיירים רבים מעדיפים ללון בדירות המושכרות על ידי תושבים מקומיים בדירתם הפרטית או בדירות שנרכשו להשקעה במיוחד למטרה זו. כמו כן הוצגו נתונים המצביעים על מגמה של צמצום מספר הלינות בישראל לטובת לינות בבית לחם וכן אינדיקציות המצביעות על הגדלת הלינות במתקנים השייכים לכנסיות, ואינם נספרים בסטטיסטיקה.
בשנת 2012 הסתכמו הלינות במלונות ב- 22.1 מיליון, עליה של 1% בהשוואה ל- 2011 ושיא חדש של כל הזמנים. מתוך לינות אלה, 9.7 מיליון לינות היו של תיירים, 2% פחות משנת 2011. לעומת זאת, חל גידול של כ- 2% במספר התיירים השוהים בישראל מעל ליום אחד . 12.4 מיליון לינות היו לינות של ישראלים, 4% יותר מ- 2011. תפוסת החדרים הממוצעת במהלך שנת 2012, עמדה על 66%, כמעט כמו התפוסה שנרשמה בשנת 2011. עם זאת, נרשמה עליה של 2% בתפוסת החדרים הממוצעת במחוז הדרום. במחוזות חיפה, המרכז, ותל-אביב, נרשמו ירידות. במחוזות ירושלים והצפון לא חל שינוי. התפוסה הגבוהה ביותר נרשמה במחוז תל אביב והנמוכה ביותר במחוז הצפון .
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}