ברגע האחרון:לא יוטל מע"מ על התיירות
הלחץ שהפעילו ראשי ענף התיירות והעובדים נשא פרי,ולפנות בוקר ההחליטה הממשלה שלא להטיל מע"מ על התיירות ,שר התיירות לנדאו:"זריקת עידוד לתעשיית התיירות כולה"
אחרי שבועיים קדחניים של לחץ עצום של ראשי ענף התיירות והעובדים בענפים התיירות השונים,הפגנות ומשמרות מחאה מול בית שר האוצר ואתמול מול משרד רה"מ ולאחר מו"מ קדחני של שר התיירות מול משרד האוצר,התקבלה לפנות בוקר ההחלטה שלא להטיל מע"מ על שירותי תיירות.
המאבק נגד הטלת המע"מ על התיירות נערך בשבועיים האחרונים בזירות רבות, ובין היתר בועדת הכלכלה של הכנסת, שם קרא ראש הועדה,פרופסור אבישי ברוורמן לשר האוצר לשקול מחדש את ההחלטה לאור עבודות כלכליות שנעשו בנושא והוצגו בועדה, שהראו באופן מובהק כי העלאת המע"מ אינה כדאית למשק. ביטול ההחלטה הינה הישג לשר התיירות עוזי לנדאו שתמך לאורך כל השבועיים האחרונים במתנגדים להחלטה ובשבוע שעבר נפגש עם ראשי רשויות בצפון, שהתגייסו למאבק. לכל אורך השבוע האחרון התנהלו מגעים אינטנסיביים של נציגי משרד התיירות עם פקידי האוצר במטרה להסביר את גודל הנזק שעלול היה להיגרם בטווח המיידי ובטווח הארוך, אם יוטל המע"מ.
שר התיירות לנדאו בירך על ההחלטה:"הממשלה קיבלה החלטה אחראית – לא רק כלפי 200,000 העובדים בענפי התיירות, אלא כלפי המשק בכללותו. נלחמתי כי המאבק הזה מוצדק. כי לא הייתי מוכן לקבל מצב שבו אלפי עובדים הולכים הביתה. כי אני מאמין באופן מלא בכוחה של התיירות כמנוע צמיחה כלכלי למדינה. וכן כי מוטלת עלינו, כממשלה, האחריות להבין את המשמעויות לטווח הרחוק. זוהי זריקת עידוד לתעשיית התיירות כולה".
מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי: "אני שמח שהצלנו את תעשיית התיירות מהגזירה ומנענו פיטורים של אלפי עובדים בה, בעיקר בפריפריה. עליית מחירים היתה פוגעת בתיירות לישראל ובהכנסות למשק ושכרה של המדינה היה יוצא בסופו של דבר בהפסדה".