מרץ במלונות ישראל: עלייה חדה בלינות תיירים
חרף פרסום נתוני הרבעון הראשון של השנה המעידים על עלייה ניכרת של 18 אחוזים בלינות התיירים בישראל, מביע מנכ"ל התאחדות המלונות, אלי גונן, מורת רוח מההתייחסות הממשלתית לענף. "תעשיית התיירות איננה על מפת העדיפות הלאומית". ירידה בשיעור 32 אחוזים בלינות הישראלים
האם המלונאות הישראלית צוברת תאוצה? התאחדות המלונות מפרסמת היום (שני) נתונים מרשימים עבור הרבעון הראשון של שנת 2014, מהם נמסר על עלייה מרשימה של 18% בהיקף לינות התיירים בישראל, זאת בהשוואה לחודש מארס המקביל אשתקד. הסיבה העיקרית לזינוק במספרים, כפי שמסבירים גורמים בהתאחדות נובעת מהנתונים החלשים יחסית במארס 2013, חודש בו סבל הענף משורה של ביטולים כאקט תגובתי למבצע "עמוד ענן".
מאידך, בגזרת הישראלים נרשמה ירידה חדה בשיעור של 32% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, זאת מהסיבה שאשתקד חל חג הפסח במארס ואילו השנה נפל על אפריל. בסיכום כולל של חודש מארס האחרון נרשמו על פי נתוני ההתאחדות 989 אלף לינות תיירים בארץ ו-724 אלף לינות ישראלים המהווים ירידה כוללת של 10% לעומת נתוני השנה שעברה.
מי שבחר להתייחס ביתר שאת אל תוצאות הרבעון הראשון של השנה, היה מנכ"ל התאחדות המלונות, אלי גונן, שסיפר מצידו כי "התוצאות הללו הן ראי המשקף את העובדה שתעשיית התיירות בארץ איננה על מפת העדיפות הלאומית וכן כי מדינת מדינת ישראל לא מממשת את הפוטנציאל הקיים. אמנם נמחקו הירידות, שנרשמו אשתקד ברבעון הראשון של 2013, בשל מבצע "עמוד ענן", ויש חזרה לנתונים הממוצעים של 2011/12, אבל בניגוד אלינו, בעולם המערבי חלה התקדמות. כל שנה יש עלייה ממוצעת של 4% בנתוני התיירות והכנסות המדינה צומחות".
עוד הוסיף גונן להתייחס לנושא ואמר: "התיירות היא התעשייה העולמית הנמצאת בצמיחה קבועה ומרשימה כבר כ-60 שנה. אני בטוח שכל המדינות המתחרות בישראל לא היו שמחות על חזרה לתוצאות העבר, אלא מחפשות איך להגדיל את נתוני התיירות, את ההכנסות ואת מספר המועסקים.
לטענת גונן, הסיבה העיקרית לפספוס הפוטנציאל מקורה בעובדה שפעולות ותקציבי השיווק הינם מינוריים וחסרים בצורה משמעותית. "אני קורא לממשלה להעמיד עבור משרד התיירות את המשאבים הנדרשים ובעיקר את תקציבי השיווק הראוים, בכדי להגדיל את מספר התיירים המגיעים לישראל ולייצר עוד מקומות תעסוקה בענפי התיירות השונים".
אילת שמרה על מקומה בצמרת היעדים הנחשקים הן עבור התיירים והישראלים עד עתה השנה, עם 452 אלף לינות. מיד אחריה בהמשך הרשימה: ת"א (239 אלף), ים המלח (172 אלף) ואיזור טבריה וסובב כנרת (184 אלף). מתחילת השנה פקדו את ישראל כ-2.38 מיליון תיירים.
אלי גונן. קורא לממשלה להתערב ולהקצות משאבים למשרד התיירות