מנכ"ל השבוע של פספורטניוז: אורי קרמרז'
הראייה לעתיד הענף, הדאגה למצבת כוח האדם המלונאי ועד לחיפוש הבלתי מתפשר אחר אתגרים חדשים. היכרות עם אורי קרמרז, מנכ"ל מלון בנג'מין הרצליה שמוכיח כי אהבה למקצוע היא לא מילה גסה. "מגיע לעבודה כל יום עם חיוך"
כמדי שבוע "פספורטניוז" ממשיך לפרגן למנהלים המצטיינים בענפי התעופה, המלונאות, התיירות והנסיעות. באווירת פוסט יום העצמאות והדלקת המשואות, בחרנו להעניק את אות ההוקרה השבועי למנכ"ל נבחר. והפעם. תכירו את אורי קרמרז', מנכ"ל מלון בנג'מין הרצליה ואחד השמות הבולטים בענף המלונאות, שמוכיח כי אהבה למקצוע, התמדה ויחסי אנוש, הם מתכון מנצח להצלחה.
באם מדובר בשם טרי עבורכם, הרי שאת קרמרז' (45) אין סיכוי שתפספסו. הוא מתנשא לגובה של לא פחות מ-202 סנטימטרים, בעל מבנה גוף חסון וניכר כי אלמלא כיהן כמנכ"ל מלון, סביר היה להניח כי מדובר באיש כוחות הביטחון או מתאבק מנוסה. אלא שמעבר לחזות החיצונית הבולטת במיוחד, היכרות קצרה עם האיש מגלה אדם אופטימי, נעים הליכות וכזה הרואה במלונאות הישראלית כמפעל חיים של ממש.
את דרכו בענף המלונאות החל בתחום המזון והמשקאות, בו התמקצע דרך שורה ארוכה של תפקידים, ביניהם סגן מנהל אגף מזון ומשקאות במלון דן אכדיה הרצליה וכמנהל אגף זהה במלון קראון פלאזה ירושלים. בתחילת שנות האלפיים, עם פרוץ האינתיפאדה השנייה, החליט לקחת פסק זמן במסגרת עסק פרטי שניהל ברומניה, אולם מהר מאוד חזר למקצוע האהוב לו זכר חסד נעורים, שוב כמנהל אגף מזון ומשקאות, הפעם במלון מרידיאן ים המלח (כיום דיוויד ים המלח השייך לרשת גרנד הוטלס).
לאחר שהוכיח את כישרונו המלונאי במסגרת תפקידי המזון והמשקאות השונים, הגיע גם הקידום המיוחל עבורו של קרמרז'. האחרון נבחר לשמש כמנכ"ל מלון גלי כנרת של רשת רימונים, תפקיד אותו ביצע בהצלחה יתרה (עלייה בהכנסות ובאחוזי התפוסה) וכזה אשר הקנה לו נקודות זכות רבות בקרב קברניטי הענף ושלל תפקידי ניהול נוספים, כולל ניהול מלון בלו ביי המחודש בנתניה, ניהול מלון בוטיק חדש בלרנקה (קפריסין) ועד לאחרונה גם בדמות ניהול מלון לאונרדו תל אביב של רשת פתאל אותו שירת נאמנה במשך ארבע שנים. "אני אדם שמציב לעצמו מטרות ומאוד אוהב אתגרים", מעיד קרמרז' על עצמו וחושף את אחד היעדים אותם הציב לעצמו בראשית דרכו המלונאית. "כשהתחלתי את הקריירה, שאפתי להגיע תוך שמונה שנים לעמדה של מנכ"ל מלון. עשיתי זאת במעט פחות זמן ומאז אני מחפש באופן שיטתי אתגרים נוספים. אני חי את הענף ומגיע לעבודה כל יום עם חיוך, כך שבכל הקשור לקריירה ועיסוק, אני שלם ומאושר עם הבחירה שעשיתי".
אפרופו אתגרים. קרוב לשנה משמש קרמרז' כמנכ"ל מלון בנג'מין הרצליה, אשר מצליח לבסס את מעמדו כמלון בוטיק נחשק עבור קהילת אנשי העסקים הפעילה בלב אזור התעשייה ההומה של אחת מהערים התוססות בישראל. המלון הכולל 113 חדרים זוכה בימים אלו לאחוזי תפוסה גבוהים, כאשר על פי הערכותיו של קרמרז', מדובר בעניין של זמן עד שיגדיל משמעותית את סך הכנסותיו השוטפות. "המלון עונה במדויק על צרכיו של איש העסקים", הוא מבהיר. "בין אם מדובר במיטה נוחה, חדר נעים, ארוחת בוקר, ושירות אישי ברמה הגבוהה ביותר - כשיש לך את כל המכלול הזה, הסיכוי שתיכשל נמוך מאוד".
אלא שחרף האופטימיות אותה מפגין קרמרז' לכל אורך השיחה עימו, מדגיש האחרון כי עליו לחשוף טעם לפגם בולט, אשר מהווה לטענתו מכשול משמעותי בדרך לקפיצת המדרגה הבאה עבור המלונאות הישראלית. "לצערי, נכון להיום יש מחסור חמור באנשי מקצוע", מעיד המנכ"ל הנמרץ ופותח במונולוג. "הענף, איך שלא נסובב זאת, לא מתגמל מספיק. גם ככה מקצועות המלונאות השונים לא נתפסים כנחשבים במיוחד, אבל עצם העובדה שכל ברמן או מלצר צעיר יכול להכפיל או לשלש את המשכורת שלו בהשוואה לעבודה במלונאות, צריכה להדאיג אותנו מאוד".
נשמע שיש לך בטן מלאה בנושא.
"כמי שנמצא בתחום כל כך הרבה שנים, יש לי ראייה רחבה כיצד הדברים צריכים להתנהל. יש למלונאות הישראלית פוטנציאל אדיר שלא ממומש נכון להיום. אחת הסיבות לכך היא נושא כוח האדם שיכול וצריך להשתפר פלאים. השאיפה של כל מי שהמלונאות בארץ חשובה לו, צריכה להתבסס על הרצון לסייע לח'ברה צעירים להתקדם במעלה הדרגות, על מנת שאלו יהוו בעתיד את דור המנהלים הבא של הענף".
לסיום, כיצד יראה ענף המלונאות הישראלי בעוד חמש שנים?
"בהתאם לקצב הגידול בתיירות נכנסת, אנו עדים כבר היום לפתיחה של מלונות חדשים, בדגש עיקרי על מלונות בוטיק של 50-100 חדרים, שימשיכו להיפתח גם בשנים הקרובות. מבחינה עסקית, אני צופה קשיים בשל הקושי באיתור אחר עובדים נוספים, אולם בכל זאת ובתנאי שהמצב הביטחוני לא יתערער באופן קיצוני, העתיד בהחלט נראה חיובי, כך שיש למה לצפות".
קרמרז'. "המלונאות הישראלית לא מממשת את הפוטנציאל"