ביום ראשון תוגש הצעת החלטה לממשלה שתאפשר להעסיק עובדים ירדנים במלונות באילת
הלחץ נשא פרי - ובהצעה, שתוגש לממשלה ע״י שרי הפנים והתיירות, יוצע להתיר העסקתם של עד 1,500 עובדים מירדן, כדי לספק פתרון של כוח אדם עבור בתי המלון. העובדים ייצאו מישראל בתום יום עבודתם
כפי שפורסם אתמול ב'פספורטניוז' על הקמפיין של התאחדות המלונות, למען העסקת עובדים ירדנים במלונות אילת, ובעקבות התערבות שר התיירות עוזי לנדאו, תובא ביום ראשון לממשלה, על ידי שרי התיירות והפנים, הצעת החלטה לאשר העסקתם של עובדים מירדן בעבודה בענף המלונות באילת.
באזור אילת ישנם כיום כ- 12,000 חדרי מלון. לביצוע עבודות של חדרנות, שטיפת כלים וניקיון שטחים ציבוריים, נדרשים אלפי עובדים, וזאת במיוחד על רקע העדר עורף אורבני לעיר, אשר יוכל לסייע בגיוס עובדים.
במשך השנים ניתנו פתרונות שונים בעלי אופי זמני לאספקת כוח האדם הנדרש. על סמך הסכם שנחתם בין ממשלת ישראל לירדן בעבר, מועסקים היום עד 300 פועלים ירדנים באזור אילת בתחומים שונים על בסיס יומי. הסדר זה פועל משנת 2000 כאשר מידי יום נכנסים כ- 170 פועלים ירדנים לביצוע העבודות הללו וחוזרים לירדן בתום יום עבודתם ("עובדים יומיים").
כעת מוצע להתיר העסקתם של עד 1,500 עובדים אזרחי ירדן בבתי המלון באילת, כדי לספק פתרון יציב וזמין של כוח אדם עבור בתי המלון, בהתאם לנדרש בכל עת. מוצע שהעובדים הירדניים יהיו עובדים יומיים, היוצאים מישראל בתום יום עבודתם, תוך שיועסקו בעבודות ניקיון, חדרנות ושטיפת כלים בבתי מלון באילת בלבד.
הסדרה זו תתרום גם ליחסים בין ישראל לבין ירדן וכן תסייע כלכלית לירדן בהתמודדות עם האבטלה הגבוהה באזור דרום ירדן. עד כה, המאמצים שהושקעו ע"י משרדי הממשלה ותעשיית המלונאות לעידוד ישראלים לעבודות אלה לא צלחו. בין היתר, משרד התיירות, בשיתוף משרד האוצר ונציגי המלונות ניסו בעבר לצאת במבצעים חסרי תקדים (כגון ב"מבצע עובדה"), המפצים עובדים ישראלים בשכר ובתנאים מיוחדים כגון מלגות לימודים, מענקים שנתיים, כלכלה, מגורים, מעונות יום ועוד, אולם גם פעולות אלו לא סייעו בגיוס עובדים. לדברי משרד התיירות כלכלת העיר אילת מבוססת על תיירות וכל פגיעה בתעשייה זו, בעקבות מחסור בכוח אדם, תהווה פגיעה ישירות בכלכלת העיר ובתושביה.
שר התיירות, ד"ר עוזי לנדאו: "בחרנו לקדם את נושא אישור אשרות העבודה לעובדים ירדנים באילת מתוך רצון לחזק את ענף המלונאות. במלונות באילת קיימת מצוקת כוח אדם, ההולכת וגוברת ככל שקרבה עונת הקיץ, מצוקה העלולה להוביל לפגיעה משמעותית בענף התיירות באילת ובכך, לפגיעה במקור ההכנסה והתעסוקה של עשרות אלפי משפחות, בעיקר מהשכבות הפחות מבוססות. חשיבותה של תעשיית התיירות היא ביצירת מקומות תעסוקה רבים שיובילו לצמצום הפערים החברתיים כלכליים. אישור הצעת ההחלטה ייתן מענה למחסור הגדול בידיים עובדות ואני משוכנע שהמהלך אף יחזק את יחסי השלום בין ישראל לבין ירדן".