בהתאחדות סוכני הנסיעות הוחלט לפנות לבית המשפט לקבלת פסק דין הצהרתי שתמורת מכירת כרטיסי טיסה כולה, אינה חייבת במע"מ
מההתאחדות נמסר: "נוכח חילוקי הדעות העקרוניים באשר לחובת משרדי הנסיעות לשלם מע"מ עבור ההפרש בין התמורה המשולמת לחברת התעופה בגין רכישת כרטיסי טיסה לבין התמורה המתקבלת מהלקוח עבור מכירה זו, החליטו המשרדים החברים בהתאחדות לפנות לבית המשפט"
לאחר תקופה ארוכה של הידברות בין שלטונות מע"מ והתאחדות משרדי הנסיעות במטרה להסדיר את נושא המע"מ על כרטיסי טיסה הנמכרים על ידי משרדי הנסיעות ויועצי התיירות, החליטה ההתאחדות לפנות לבית המשפט שייתן עמדתו העקרונית בנושא.
מן ההתאחדות נמסר: "נוכח חילוקי הדעות העקרוניים באשר לחובת משרדי הנסיעות לשלם מע"מ עבור ההפרש בין התמורה המשולמת לחברת התעופה בגין רכישת כרטיסי טיסה לבין התמורה המתקבלת מהלקוח עבור מכירה זו, החליטו המשרדים החברים בהתאחדות לפנות לבית המשפט. מאז קדמת דנא לא גבתה המדינה ולא נהנתה מהכנסות מע"מ בגין מכירת כרטיסי טיסה ישירות מחברות התעופה, וכך גם במכירה באמצעות משרדי הנסיעות. לאחרונה מנסה המדינה באופן חד צדדי ובניגוד לכוונת ולשון החוק, לגבות מע"מ ממכירת כרטיסי טיסה הנמכרים באמצעות משרדי הנסיעות בלבד".
מנכ"ל ההתאחדות יוסי פתאל : "תמוהה בעינינו מדיניות מע"מ, בעוד שגורמים בינלאומיים פועלים בשוק המקומי ללא כל חבות מס, לא מע"מ ולא מס הכנסה, כמו גם חברות התעופה המוכרות בשיווק ישיר, באה המדינה ומנסה לשנות סדרי עולם באופן שידחק כליל את משרדי הנסיעות מהשוק. קיומם של סוכני הנסיעות מבטיח שוק משוכלל ותחרותי, ובלעדיהם יעלו המחירים לצרכנים. כבר כיום שולטים במסחר האלקטרוני מספר מצומצם מאוד של גורמים, המכתיבים לחברות התעופה ולבתי המלון מדיניות הפועלת לטובתם של גורמים אלה בלבד. אזלת ידה של המדינה לגבות מסים ולאכוף חוקים נוספים על גורמים בינלאומיים ועל חברות התעופה הזרות הפועלות בישראל, ותביעה מהישראלים בלבד לשלם מס, הינה בלתי סבירה, מגמתית, מפלה לרעה ומסכנת את המשך קיומו של הענף. מלכתחילה פוטר החוק את סוכני הנסיעות מתשלום מע"מ על קניה ומכירה של כרטיסי טיסה, והיה זה רק ראוי שהמדינה תאכוף דין אחד - ואין זה משנה איזה - על כלל הגורמים בשוק התיירות".