הקצב המפורסם בעולם מגיע למפגש עם השפים של בתי המלון
השפים יתכנסו מחרתיים במלון קרלטון תל אביב למפגש עם הקצב שמגיע לארץ כאורח התאחדות המלונות בישראל
מיטב השפים של בתי המלון בארץ, יתכנסו מחרתיים (רביעי), במלון קרלטון תל אביב, כדי ללמוד את סודות אמנות חיתוך הבשר בסדנא מאת הקצב דאריו צ'קיני.
לדאריו, שמגיע מחבל טוסקנה שבאיטליה, ניסיון של כ- 40 שנה במיומנות חיתוך בשר. הוא מרצה, עורך סדנאות. בבעלותו מספר מסעדות, כשאחת ממוקמת מעל איטליז הבשר המפורסם שלו בפנזאנו שבקיאנטי, כ- 30 ק"מ מפירנצה, ואשר בהן בחר השף העירום, ג'ימי אוליבר, לצלם כמה תכניות. דאריו מקפיד על הגשת בשר איכותי, נקי, ללא רטבים שעלולים לפגום בטעמו תוך שימוש בחומרי גלם משובחים, בעיקר: יין איכותי, שמן זית מצוין ועשבי תיבול טריים.
בין השפים, שישתתפו בסדנא: אלי חודדה - שף מלון 'לאונדרו' ירושלים, עזרא בן דוד - ממלון 'הוד המדבר' בים המלח, נועם ניצן - שף מלון 'הר ציון' בירושלים', שמואל פולק - מ'קאלב הוטל טבריה', גילי בן-משה - ממלון 'יהודה' ירושלים, אסף מישקובסקי מ'קראון פלאזה' תל אביב ורבים נוספים.
לדברי אלי חודדה: "המטרה שלנו, השפים, היא לספק לאורחי בתי המלון אוכל טעים, ברמה גבוהה. אנחנו השפים לומדים ומשתפרים באופן קבוע, ואפילו נוסעים להשתלמויות וסדנאות בחו"ל. זוהי הזדמנות נהדרת, שמגיע לארץ אישיות כמו דאריו 'צקיני מאיטליה. חבריי ואני משוכנעים שנצליח אחרי הסדנא שלו לשכלל את מיומנות העבודה שלנו עם בשר ולהביא לאורחים שלנו מטעמים".
רומי גורדיסקי, סמנכ"לית התאחדות המלונות בישראל אומרת: "צ'קיני ביקר בארץ לפני 3 שנים, והשפים שהשתתפו בסדנא שלו, למדו ממנו טכניקות של עבודה מוצלחת עם בשר. התחום הקולינרי במלונאות בישראל מפותח, וחלק מהמסעדות בבתי המלון הן אף מסעדות גורמה, שמתחרות בהצלחה במסעדות בחוץ".
מוסיף רוני פיבקו, מ"מ נשיא התאחדות המלונות בישראל ומנכ"ל רשת מלונות קלאב הוטל: "דאריו צ'קיני הוא הרבה מעבר לקצב. הוא מסעדן מצליח, אמן בחיתוך בשר ובבישולו, אייקון חברתי במערב אירופה. אני אישית יכול להעיד שארוחות במסעדות שלו באיטליה הן חוויה לא נשכחת".