בדרך למעלה: המנכ"ל הישראלי של מלון אלמירה היוקרתי בקפריסין
כיצד הגיע רדו סטפן מיטרוי, רק בן 35 אך כבר עם 15 שנות ניסיון בענף המלונאות, לנהל את אחד ממלונות הפאר בקפריסין המשתייך לקבוצת המלונות של רשת טאנוס המחזיקה בבעלותה בין היתר את מלון אנאסה (Anassa) מהמלונות היוקרתיים באירופה
מלון אלמירה. צילום: יחצ מלון
לפני כשנה וחצי, במסגרת סיור לימודי של מלונאים ישראלים בקפריסין, פגשתי לראשונה את רדו סטפן מיטרוי, ששימש אז כמנהל התפעול של מלון דן תל אביב, והנה החודש פגשתי אותו שוב, והפעם במלון אלמירה בפאפוס, אותו הוא מנהל בשנה האחרונה. בשיחה עימו, במשרד המנכ"ל, ניסיתי לתהות, כיצד הגיע הילד מאשקלון לתפקיד המלונאי הבכיר, כשהוא בן 35 בלבד. בוא נתחיל מההתחלה. איך הגעת לענף המלונאות? "בשנת 2004, אחרי שהשתחררתי מהצבא, החלטתי ללכת ללמוד ניהול מלונאות. זה נראה לי תחום מעניין ומרתק, כרוך בשפות שונות ובאווירה בינלאומית. התחלתי ללמוד בשלוחה של אוניברסיטת בן גוריון באילת, ותוכנית הלימודים אפשרה לסטודנטים גם לעבוד. רונן שי, שהיה אז מנכ"ל הילטון אילת ולימד בקורס, הציע לי להתחיל לעבוד בהילטון, ואני רציתי לעבוד רק בקבלה. ניגשתי למלון קראון פלאזה והתקבלתי לעבודה ועשיתי סטאז' בכל המחלקות, קבלה, משק, מטבח. בסוף השנה פניתי שוב לרונן שי, ובדיוק הגיע להילטון מנהל קבלה חדש, והתחלתי לעבוד בקבלה של הילטון במגוון תפקידים. כשסיימתי את התואר בשנת 2007, הייתי סגן מנהל הקבלה במלון, המשכתי עוד שנתיים באילת, והחלטתי לעבור למרכז". יכולת עוד להתקדם באילת. למה החלטת לעזוב את העיר? "רציתי ללמוד תואר שני בשיווק וגם נמשכתי למלון דן תל אביב, מלון הדגל של הרשת. ב-2009 התחלתי לעבוד במלון בתור מנהל קבלה. ההתחלה לא הייתה פשוטה, כי אני בחור צעיר, שמגיע מבחוץ להיות מנהל של עובדים ותיקים, אבל הצלחתי, הכנסתי לקבלה של המלון רוח חדשה, ומילאתי את התפקיד במשך כשלוש שנים". איך הגעת לתפקיד מנהל תפעול, שבעצם אחראי על כל הפעילות של המלון? "מהקבלה עברתי לתפקיד של מנהל אגף חדרים למשך שנתיים וחצי, ואחר כך התמניתי ע"י המנכ"ל, איתי אליעז, לסמנכ"ל ואחראי אגף חדרים, ובשנה האחרונה קיבלתי את תפקיד מנהל התפעול, שהוא בעצם אחראי על כל מה שנעשה במלון". איך היו הקשרים שלך עם הבעלים, משפחת פדרמן? הם מעורבים בפעילות השוטפת? "משפחת פדרמן מאד מעורבת והמלון חשוב להם מאד. הם יודעים הכל וכל דבר איכפת להם, והם דואגים לתת למנהלים ולעובדים הרגשה טובה. חלק גדול מהעשייה המלונאית זו המשפחה והתחושה המשפחתית". העבודה שלך גם הכשירה אותך לתרום מניסיונך לאחרים... "כן. פנו אליי מאוניברסיטת בן גוריון ולימדתי במשך שנתיים וחצי כמרצה אורח בקורס מבוא למלונאות לתואר ראשון, ובשנה וחצי האחרונה התחלתי גם ללמד בוואטל, בית הספר הבינלאומי למלונאות עם יותר מ 40 סניפים ברחבי העולם. היתרון הגדול של הסטודנטים שם, שהם לומדים שבועיים ועובדים בענף שבועיים, וזה בדיוק משתלב בתפיסה שלי, שאותה גיבשתי מתוך הניסיון האישי. אל תסתפקו בלימודים עיוניים, תלכו לעבוד, הייתי תמיד מטיף לסטודנטים, וזה מוכיח את עצמו". איך התגלגלת לקפריסין? "על מנת להיות מלונאי בין לאומי, היום מלונאי צריך לחוות אופרציות, מדינות ושפות שונות. לי היה רצון להתפתח, לבצע שינוי ולצאת לאירופה. לקראת השנה שעברה אמרתי להלנה אשתי: הילד שלנו בן שנתיים וזה הזמן המתאים לעבור. לפני כשנה וחצי, בסיור לימודי בקפריסין, שהינו, בין השאר, במלון אנאסה, מלון הדגל של רשת טאנוס, וקשרתי קשר עם סבסטיאן המנכ"ל, ומכאן התגלגלו הדברים". לא פשוט להיכנס לרשת טאנוס. איך קיבלת את התפקיד? "אחרי שקיבלתי הצעות לתפקידים די בכירים במוסקבה, בבוקרשט ובלונדון, נפגשתי שוב עם סבסטיאן והוא העביר את קורות החיים שלי למשפחת טאנוס. אחרי ראיון טלפוני אישי מקיף ומבחן פסיכומטרי, הוזמנתי לקפריסין, ובמלון אנאבל נפגשתי עם טאנוס מיכאלידס והאחיות נטשה ואנה, בעלי הרשת. אחרי שלושה – ארבעה ימים של פגישות ושיחות, הם החליטו למנות אותי למנהל אלמירה". אתה כבר כאן יותר משנה. איך הייתה ההתחלה? איך אתה מסכם את השנה? "קודם כל, זה הרגיש לי נכון. רשת טאנוס היא רשת משפחתית ויציבה, דומה מאד לרשת דן. מלון אלמירה חבר בקבוצת 'דיזיין הוטלס' העולמית וזה מחייב. העבודה היא לא רק ניהול מלונאי, אלא גם הרבה מאד יחסי ציבור, מסיבות עיתונאים, אמנים, תקשורת וכו'. ההתחלה הייתה מאתגרת, אבל אני מתמודד כל יום, ויש לי עזרה יוצאת מהכלל ממשפחת טאנוס. הם משפחה מדהימה, אנשים צנועים, נותנים מרחב ותמיד יש עם מי להתייעץ. אני זוכה מהם לפידבק חיובי. אני לא רוצה להתגאות, אבל השנה האחרונה הייתה השנה הכי טובה של המלון". ישראלים באים להתארח באלמירה? "כן. ודאי, ולא מעט. יש במלון 187 חדרים והתפוסה הממוצעת שלנו עומדת על 87%, וגם עכשיו בחורף יש לנו תפוסה של 80%. אורחי החוץ שלנו באים מבריטניה, מגרמניה, מבלגיה, מרוסיה ומישראל. בשנה שעברה הישראלים היוו 5% מהאורחים שלנו ובשנה הקרובה הם צפויים לעבור 10%. לרוב אלה משפחות צעירות. אנחנו עובדים עם חברות התיירות הישראליות ליצירת חבילות לקיץ ולחורף וטיסות ישירות לפאפוס מועילות מאד. אני ממליץ לישראלים לשריין חדרים מראש, כי לאור הגידול במספר התיירים מורגש מחסור בחדרים".
רשת מלונות Thanos: עילית הנופש של קפריסין
העיר פאפוס נבחרה ע"י האיחוד האירופי לבירת התרבות של אירופה לשנת 2017, ולכבוד שנת החג הנהלת רשת מלונות Thanos החליטה לשפץ ולחדש את מלונות הפאר שלה בעיר, Anabelle ו-Almyra, בהמשך לחידוש המאסיבי של מלון הדגל, Anassa.מלון Anassa (המלכה)
נחשב, ובצדק רב, ליוקרתי ולמפואר בקפריסין, ונמנה על צמרת מלונות היוקרה באירופה ובעולם. אתר הנופש האלגנטי, הממוקם על מפרץ פרטי, זכה בשנה שעברה להשקה מחודשת לאחר הליך שיפוץ וחידוש, שנמשך 3 שנים בהשקעה של מיליונים. במלון מתחם ספא מפואר ומשוכלל, מסעדות וברים, מגוון בריכות ומגרשי ספורט. חוף הים הפרטי של המלון מציע מגוון פעילויות ספורט ימי, ומלבד הרוגע והשלווה, הנוף המרהיב, העיצוב יוצא הדופן, השירות האקסקלוסיבי ומגוון הפינוקים, אנאסה מעניק לאורחים חוויות גסטרונומיות ייחודיות, מבחר פעילויות פנאי, טיול ונופש, וגם לילדים מציע מועדון ומגוון פעילויות.מלון Almyra
חבר בקבוצת מלונות היוקרה של Design Hotels הבינלאומית, מציע לזוגות ולמשפחות שלווה אלגנטית על חוף הים. במלון מבחר מסעדות, מתחם ספא מפואר, מועדון ילדים המספק פעילויות לכל הגילאים, בריכת שחייה חיצונית ובריכה מקורה ו-187 חדרים מרווחים, שעוצבו ע"י האדריכל הפריסאי, ז'ואל פלאוט, שעיצב גם את החדרים והסוויטת במלון אנאסה.מלון Anabelle
בהשקעה של מיליון אירו כל הסוויטות במלון עוצבו בשנה שעברה בגווני עץ טבעי, שיש מבהיק וצבעי חוף ים, ומסעדת החוף, מדיטרנאו, כולל הבר ומרפסת השמש, עברה שיפוץ מקיף עם ריהוט חדש, עוצבה בסגנון של טברנה מסורתית וזכתה לתפריט מחודש של השף גודרידג', השף הראשי של הרשת.מלון ALOE
המלון החדש, אותו רכשה רשת Thanos בשנה שעברה, שוכן בלב העיר פאפוס בשדרת פוסידון, סמוך למלונות אנאבל ואלמירה. הרשת מחדשת את המלון כדי למתג אותו ברמת האירוח האקסקלוסיבי המאפיינת את מלונות הרשת.מלון אנאסה
מלון אנאסה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}