חופשה בסיני: רביצולוגיה למתקדמים
רשימת המדינות המחייבות בבידוד בחזרה מהן רק הולכת וגדלה, אז מה נשאר? האם תתעלמו מאזהרת המסע ותרדו לסיני? ישראלים רבים לא מוותרים על החופים הבתוליים של סיני, גם בחורף. אז תנו לשים ת'ראש על דיונה בלי קורונה
סיני בימי קורונה. צילום: 123rf חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
נתחיל מהסוף, סיני של החורף שונה בתכלית מסיני של הקיץ. התורים בגבול עוברים מהר (בתנאי שאף מחשב לא קורס), הבקרים נחמדים וסבלניים יותר, נהגי המוניות בטאבה נינוחים יותר, המלצרים בחופים מהירים יותר וכמובן – החופים מאווררים יותר. למי ששואל את עצמו מה עושים בסיני בחורף? ובכן, בדיוק מה שעושים בקיץ, רק בלי להישרף בשמש. מזג האוויר בסיני בסוף דצמבר (זמן הביקור שלנו) היה 23 מעלות ביום ו-10 מעלות בלילה. כל מה שצריך זה חדר ממוזג או בונגלו מחופה בלילה – ואתם מסודרים.
דרכונים בבקשה תנועת הישראלים לסיני ידעה עליות ומורדות במהלך שני העשורים האחרונים. אחרי תקופת שגשוג מוצלחת במיוחד, הגיעו הפיגועים, האזהרות ואיומי החטיפה. הישראלים נבהלו ונשארו בארץ. בשנת 2017 החליט שר התחבורה, ישראל כץ, לסגור באופן חד צדדי את מעבר הגבול הישראלי, מחשש לפיגועים חבלניים בחופים, אבל מאז נראה שגם המצרים החליטו לקחת את העניינים לידיים. בשנת 2019 ביקרו בסיני כחצי מיליון ישראלים, לפי נתוני למ"ס – זינוק של 30% לעומת .2018 המספרים הללו מבטאים היטב את האווירה השוררת בחופים ובעיקר בדרך אליהם. ביציאה ממעבר הגבול בטאבה, מתחילים להבין על מה כל המהומה. מחסומים, עמדות שיטור וצבא מחומשות, ביקורת דרכונים (כן, רק לפני 5 דקות הם בדקו במסוף ביקורת דרכונים, אז מה השתנה?) ואפילו תשאול קצר על יעד הנסיעה – זה כל מה שממתין לכם לפני שתגיעו לחוף או למלון שלכם. מי אמר ביטחון ולא קיבל.
Sinai, Egypt
Sinai, Egypt
Sinai, Egypt5 טיפים לנוסעים לסיני בחורף
.1 שאלה של טיימינג :1 סיני היא הרבה יותר מחופים יפים. בחורף, כשלא חם מדי, צאו לטייל במדבר ובהרים, עדיף עם מדריכים ישראלים מנוסים. .2 שאלה של טיימינג :2 מגיעים בתקופות חגים וחופשים? הימנעו מהגעה למעבר הגבול בשעות העומס שבין .05:00-14:00 .3 ירוק עולה:הביאו דולרים מהבית ותחסכו לעצמכם 15% מעלות ההמרה. עדיף להצטייד בלירות מצריות. .4 הכינו מרשרשים:אגרת המעבר בצד הישראלי עולה 107 שקלים, במזומן או באשראי. אפשר לשלם מראש באינטרנט ולחסוך כמה שקלים. בצד המצרי העלות היא 400 לירות מצריות, לכל מי שממשיך דרומה מטאבה. לבאים עם רכב, הכנסת רכב לסיני עולה 700 לירות. .5 להזמין מראש: במלונות זה די ברור, אבל גם למי שנוסע לחושה או לקאמפ מומלץ לשריין מקום מראש. גם בימי החורף יש תקופות פיק, ומי שרוצה חדר ממוזג – שיזמין מראש.
Sinai, Egypt
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}





