חם מהחבית: מבחן טעימות היין של פספורטניוז ו-dizzy wine
בהחלט לא פשוט להכריע בעניין של טעם שהרי "טעים" הוא בסופו של דבר עניין סובייקטיבי. גם ידוע שחווית היין מבוססת רבות גם על הרגע בו נלגם: מה ועם מי שתינו? מבחן הטעימות של פספורטניוז בשיתוף בלוג היין dizzy יוצא לדרך
כרמי יקב קלו דה גת. צילום: נתנאל ישראל
1. רוזה 2019, יקב קלו דה גת בזכות יקב קלו דה גת התחדשנו השנה ברוזה נוסף לארסנל ואם לומר את האמת - רוזה השנה. הרוזה הקלאסי, הספרדי, הדרום צרפתי, חביב הקהל, הוא רוזה מאוד ים תיכוני, עדין ומינרלי. לא במקרה הזה. הרוזה של קלו דה גת הוא רוזה לא מתחנף. הוא עוצמתי. טעם עשיר שלא אופייני לרוזה וכן כן, רוזה עם גוף מלא. בקיצור, תענוג. 2. פינו גריג'יו, יקב לוריא ״חקלאי לא שגרתי״. כך מעיד עומר סיידא על אביו יוסף, הכורם הראשי של יקב לוריא בספסופה שברמת הגולן. גם בגיל 60, הוא עדיין קם כל בוקר לתוך עולם של ריגוש ותשוקה בין הכרמים וזה גם המזל שלנו. כי אם הוא ישתעמם, החך שלנו ישתעמם אף הוא. יוסף הוא גם מהראשונים שמייצרים כאן יין מזנים שלא אופניים לארץ ישראל דוגמת הפינו גריג׳יו, הסאן ז׳ובזה והרוסאן, שבידיו הזנים האלה מרגישים ישראלים לגמרי. 3. רוח 2017, שאטו גולן באפריל השנה יקב שאטו גולן תרם לצוותים רפואיים כאות הוקרה למלחמתם בקורונה. כמו כן, אחרי שנה בחבית ושנתיים נוספות בבקבוקים, יקב שאטו גולן השיק את "הרוח" – יין חדש המבוסס על פטי ורדו בעל אופי חי ועסיסי. "הרוח" הוא ללא ספק משב רוח רענן בעולם היין. היין החדש של שאטו גולן - "רוח". צילום: נתנאל ישראל 4. פלם נובל 2016, יקב פלם בתחרות טעימת היין העיוורת של מגזין "יין וגורמה", זכה במקום הראשון עם ציון 93 יין פלם נובל 2016. אנחנו נוסיף ונאמר ש-2016 – שנת הבציר של פלם נובל היא שנה יוצאת מן הכלל והתוצאה גם כן. 5. וירטואוז 2014, יקב 5stones יקב בוטיק המציג סדרת יינות מהטובים ששתיתי מימיי. גם בזכות הרגש המועבר דרך הטעמים השורשיים המבוססים על הסיפור התנ״כי הידוע והעוצמתי בו גבר דוד על גולית באמצעות חמשת האבנים וכך גם גובר יקב זה על המתחרים.
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}