כנס היין החמישי של מטה יהודה יוצא לדרך
מומחים מתחום היין, חוויית הלקוח, עיצוב, תכנון ועוד.. מתכנסים על מסך זום אחד ומדברים על האתגרים וההזדמנויות של שנת 2021 בעולם היין.
כרמים במטה יהודה, צילום: שחר כהן
אזור מטה יהודה ידוע בזכות כרמיו המשובחים והיינות האיכותיים המופקים בגזרתו עוד מימי רוטשילד. כבר מספר שנים, היקבים בחבל ארץ זה מתגבשים סביב רעיון ״טרוארי״ אחד ומעצבים זהות אזורית ייחודית. לאחר שנים של פעילות משותפת, במסגרת מועדון היין ״יקבי יהודה״ ושנתיים לאחר שנפגשו חברי מועדון "יקבי יהודה" והסכימו על הגשת בקשות רשמיות למשרד המשפטים לטובה הכרה באזור כנפת יין, לראשונה בישראל, בשנת 2019, הוכטר אזור כנפת יין וקיבל תו איכות אזורי רשמי וסימן מסחרי. את סימן המסחר של האזור, אשכול ענבים מוטבע על מטבע עתיק, ניתן למצוא כיום על תווית של יין אשר לפחות 85% מהענבים שבו גדלו בגבולות מטה יהודה. תעשיית היין האזורית, הינה לבה הפועם של האזור ומשמשת עוגן תיירותי ומקור פרנסה למאות משפחות ועשרות משקים חקלאיים. כממלאת תפקיד הלב הפועם, מדי שנה מארחת תעשיית היין האזורית, פסטיבל יין שמח במיוחד. בחמש השנים האחרונות, מאז שכאמור, הציבו חברי מועדון ״יקבי יהודה״, להגדיר עצמם כנפת יין כיעד, הפיקו במועצה אזורית מטה יהודה את ׳כנס היין של מטה יהודה׳. הכנס, אשר מתקיים השנה בפעם החמישית, יערך באמצעות אפליקציית ZOOM ויעסוק בנושא האתגרים וההזדמנויות בשנת 2021 בעולם היין. במהלך הכנס מומחים מעולם היין, תכנון ועיצוב פנים, חוויית לקוח וכדומה, יקיימו הרצאות מרתקות ומונגשות לקהל הרחב ללא עלות. יאיר היידו ידבר על משבר הקורונה כהזדמנות לזקק, לחזק ולהגדיל את ערך המותג, מעין רהב מומחית לתכנון ועיצוב פנים, תעסוק באסתטיקה מרחבית במרכז המבקרים, אירית שנקר תסביר על שדרוג החוויה ללקוח באמצעות קולינריה וגיא הרן ידבר על שיתופי פעולה אזוריים שייצרו חוויה כוללת למבקרים ויחזקו את הטרואר המקומי. הכנס יתקיים ביום רביעי, 30.12.20 בין השעות 10:00-12:30. פרטים נוספים ניתן לקבל בעמוד האינסטגרם של dizzy_wine.
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}