"בת"א יש כאלו הפותחים 4 חדרים וקוראים לעצמם מלון בוטיק"
טרנד מלונות הבוטיק ממשיכה לתפוס תאוצה בישראל, אך האם כל מלון קטן שפותח את שעריו תחת ההגדרה "מלון בוטיק" אכן עומד בסטנדרטים הנדרשים? בעוד שבמשרד התיירות קיימת הגדרה מהו מלון באשר הוא, אין הגדרה רשמית המגדירה מהו מלון בוטיק. אז מהו באמת מלון בוטיק?
מלון רוטשילד 22. צילום: יחצ
"מתחם רוטשילד רבתי", כך מכנה אלי זיו, מנכ"ל התאחדות מלונות תל אביב, את מתחם מלונות הבוטיק בעיר הגדולה. ואכן, באזור שדרות רוטשילד וברחובות המסתעפים ממנו, צצו בשנים האחרונות בזה אחר זה לא מעט מלונות בוטיק, קטנים ו"שיקים". פנינות חמד של ממש בלב העיר הלבנה, אך לא רק. מלונות בוטיק מעטרים אזורים נוספים בעיר דוגמת נווה צדק ויפו. והשאלה היא האם כל בית מלון קטן הפותח את שעריו תחת ההגדרה מלון בוטיק אכן עונה על ההגדרה? מסתבר כי בעוד במשרד התיירות קיימת הגדרה מהו מלון באשר הוא (11 חדרים ומעלה), לא קיימת כלל וכלל הגדרה רשמית המגדירה מהו מלון בוטיק. "בתל אביב יש כאלו שפותחים 4 חדרים וקוראים לעצמם מלון בוטיק. זו הגדרה לא חוקית. וככלל, לא כל מלון המתהדר בהגדרה בוטיק הוא אכן מלון בוטיק העונה על הציפיות המצופות ממלון בוטיק", אומר זיו. אם כך מהו מלון בוטיק? על פי רוב, מלונות העונים להגדרה בוטיק הם מלונות עם מספר חדרים מצומצם, עם עיצוב עדכני או מסורתי, בחלקם נפתחים במבנים היסטורים, ועם אווירה מיוחדת, רומנטית ואינטימית – שונה לחלוטין ממה שמשדרים מרבית בתי המלון הגדולים. זאת ועוד, לחלק ממלונות הבוטיק, בניגוד למלונות הגדולים למשל ברחוב הירקון בתל אביב, אין בריכת שחייה ושירותי הסעדה. העדר בריכה והפורמט האהוב כל כך על הישראלים חצי פנסיון או פנסיון מלא – לא מדיר את רגליהם של הישראלים. נהפוך הוא. הישראלים התאהבו בטרנד מלונות הבוטיק ומצביעים ברגליים. "התיירות הקלאסית שמגיעה לתל אביב מחפשת את אזור החוף. הישראלים שבאים לתל אביב, מחפשים בדיוק ההיפך. יש להם ציפיות נופש אחרות מהעיר", אומר זיו. אז כמה נצטרך לשלם על לילה באחד ממלונות הבוטיק שנפתחו לאחרונה בתל אביב, ומה הופך את המלונות האלו לכל כך נחשקים בפני הישראלים ? מה מציעים אז מלונות הבוטיק לאלו שיבחרו לנפוש בהם? בחרנו שלושה מלונות בבוטיק בתל אביב והינה לפניכם מה מציע כל אחד ואחד ממלונות הבוטיק האלו: מלון "דה נורמן" מהמפוארים שבמלונות הבוטיק בת"א, שוכן ברחוב נחמני 23 ליד כיכר המלך אלברט ובית הפגודה. המלון נפתח בנובמבר 2014, לאחר שיפוץ ושימור יסודיים שארכו מספר שנים. המלון זכה בשנה החולפת בשני פרסים: ביוני 2015 המגזין האמריקאי "Jetsetter" הכתירו כמלון הבוטיק הטוב בעולם, ואילו ובנובמבר אשתקד קטף תואר נוסף בטקס ה- "WBHA World Boutique Hotel Awards)"שנערך בלונדון. מספר חדרים: 50 (30 חדרים ו-20 סוויטות). מסעדה: במלון שלושה מוקדי קולינריה: מסעדת ה"בראסרי דה נורמן" בסגנון צרפתי ים תיכוני, מסעדת הטאפאס היפנית "דיינינגס", ובר בספרייה בסמוך ללובי המלון. ספא: ✓ מוצעים מגוון טיפולים ועיסויים. בריכה: ✓ על גג המלון. מחיר ללילה לזוג: 2,300 שקל לחדר רגיל ועד 17,500 שקל לדופלקס.
The Norman
The Norman פתאל – רוטשילד 22 התפיסה של המלון "רוטשילד 22", הממוקם בלב שדרות רוטשילד, היא שהעיר הגדולה מציעה את כל מה שהאורח רוצה ולכן אין צורך להציע במלון את הסטנדרטים הרגילים של בית מלון. המלון, שנפתח בנובמבר 2015 בהשקעה של 200 מיליון שקל, הוא המלון ה-36 של רשת פתאל, ושוכן מספר קומות מתחת למשרדי חברת פייסבוק. בשל מיקומו זה, המלון מוגדר מלון עסקי המציע מגוון שירותים עסקיים בהם טרקלין עסקים וחדרי ישיבות. ואכן, 80% מאורחי המלון הם אורחים עסקיים מחו"ל והיתר תיירים ישראלים בעיקר בסופי שבוע. מספר חדרים: 156. ספא: ✗ בריכה: ✗ מסעדה: ✗ ארוחת הבוקר מוגשת בסניף ארומה בבניין. מחיר ללילה לזוג: 900 שקל ועד 1,500 שקל. פתאל – רוטשילד 22
פתאל – רוטשילד 22 "פורט אנד בלו" ממוקם ברחוב צידון, בסמוך לנמל תל אביב הישן השוקק על שלל האטרקציות שבו ,בסמוך לפארק גני יהושוע, ובמרחק קרוב לשדה דב . המלון בעל 7 קומות אירוח, פונה לקהל העסקי אך גם לזוגות., והוקם בהשקעה של כ-20 מיליון שקל, והינו בבעלותם של קלמן הובר ואלי גונן, נשיא התאחדות המלונות. כיאה למלון עסקי "פורט אנד בלו" מציע גם טרקלין וחדר ישיבות המותאם ל- 8-10 אנשים. מספר חדרים: 77 מהם 55 סוויטות. ספא: ✗ בריכה: ✗ מסעדה: ✗ ארוחת הבוקר מוגשת בבית קפה סמוך. מחיר ללילה לזוג: 800 שקל ועד 950 שקל.
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}