תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

שורשים מתוקים: חוויה קולינרית בליטא

מה דעתכם על ארוחת טעימות בלי תפריט הנמשכת 3 שעות ומסתיימת בקינוח של גלידה על מצע פטריות וארטישוק ירושלמי? דעתנו, שכדאי לכם לטוס לווילנה בירת ליטא, ולו כדי לאכול במסעדת Sweet Root בעיר. Review

מסעדה בווילנה מסעדה בווילנה

למסעדת Sweet Root בווילנה, בירת ליטא, כדאי לפנות ערב שלם. זו מסעדת slow food הממוקמת בלב איזור אוז'פיס (Uzupis), רובע האמנים של וילנה, ואכן נראה שאסתטיקה, טעם ותשוקה אמיתית מלווים כל פרט במסעדה. מאתר האינטרנט ועד לאחרון העלים הקטנטנים המונחים בצלחת בפינצטה בדייקנות רבה, כיצירת אמנות. ארוחת הטעימות נמשכת 3 שעות, כשהקונספט הוא מנות קטנות המורכבות אך ורק ממרכיבים עונתיים מקומיים. מה שאומר שהתפריט משתנה בהתאם לפרודוקטים שהגיעו למסעדה באותו יום, וקרוב לוודאי שבביקור חוזר, תקבלו תפריט שונה לגמרי. למרות ההגשה המודרנית, את ההשראה למנות שואבים השף ובעלי המסעדה מהמטבח הביתי הליטאי בו גדלו. המארח שלנו היה Sigitas Zemaitis, בעלים משותפים של המסעדה, שהתנצל על כך שהיין איננו מקומי, אבל סיפר בחיוך שאשתו של בעל היקב היא ליטאית גאה. התפריט של ארוחת הטעימות הוא קבוע ולא ניתן לבחור ממנו מנות. למעשה, בתפריט שמקבלים הסועדים בתחילת הערב, לא מופיעה רשימת מנות אלא רק אוסף של מרכיבים, אשר יופיעו במנות שיוגשו במהלך הערב - המארח הזמין אותנו למחוק בעט מהתפריט כל רכיב שהצלחנו לזהות תוך כדי הסעודה. כשאין תפריט מסודר, המנות מגיעות בהפתעה, וגם אחרי שהסבירו לנו מהם המרכיבים המרכזיים של כל מנה שהוגשה לנו, חלק מהחוויה במסעדה הוא המסתורין האופף את המנות, כך שלסועדים נותר רק לעצום את העיניים, לחוש את הטעמים ולנסות להבין איזה רגש המנה מעוררת בהם. בין המרכיבים המקומיים שהרכיבו את הארוחה שלנו, הופיעו פטריות ליטאיות, פירות יער וגם כמה שורשים ועשבים עונתיים, שאפילו המקומיים איתם סעדנו, לא הכירו. צילום: עפר קידר המטבח הפתוח של המסעדה ממוקם בכניסה, כך שניתן להתבונן בצוות עובד יחד בחיוך, הרמוניה וללא הרבה מילים, במה שנראה כמעט כמו מחול מתוזמר. התשוקה של הצוות ניכרת בכל מנה שיוצאת מהמטבח החל במנת הפתיחה, שכוללת פרוסת לחם ועליה דגנים וענן של חמאה בייצור מקומי להרגעת הרעב, דרך כל אחת מהמנות הקטנות שלא מפסיקות להגיע, ועד לקינוח החלומי, שבמקרה שלנו כלל בין היתר, גלידה על מצע פטריות וארטישוק ירושלמי. מדובר בקינוח שנשמע מעט הזוי, אבל אחרי 3 שעות ב-Sweet Root למדנו לסמוך על השף, Justinas Misius, שהצליח לרגש אותנו גם בקינוח ולהותיר אותנו עם טעם של עוד. למרות המנות הקטנות, סיימנו את הארוחה שבעים לחלוטין. ביציאה אל הקור הליטאי, קיבלנו עוד קינוח קטנטן לדרך. מחיר ארוחת טעימות: 75 אירו לסועד. טוב לדעת: Sweet Root היא מסעדת גורמה לא מעונבת. הארוחה החווייתית נמשכת 3 שעות עם הפסקה קטנה בין מנה למנה. מומלץ להזמין מקום מראש דרך האתר. אם תודיעו למסעדה מספר ימים מראש, תוכלו לקבל גם מנות צמחוניות, טבעוניות או ללא מרכיבים שאינם כשרים. מודיעין שלום: ימים רביעי-שבת | 18:00-23:00 כתובת המסעדה | אתר המסעדה | אינסטגרם הכותב הינו בעל הבלוג המצלמה מוסיפה חמישה קילו.

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: ליטאפספורט קולינרי

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: