אא

שיעור מולדת

למה לטוס להנות מחג המולד מעבר לים כשאפשר להנות ממנו במולדת שלנו? זה הזמן לכוון את הוייז לנצרת ולהנות מכל מה שיש לה להציע לקראת החג

נצרת. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירות|הר הקפיצה. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירות|מרכז מרים - אזור בילוי ותצפית. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותי? נצרת. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירות|הר הקפיצה. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירות|מרכז מרים - אזור בילוי ותצפית. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותי?
כבר כמה שנים שב' מנסה לשכנע אותי להצטרף אליה לנסיעת "חג מולד" לחו"ל. וינה, ברלין ואפילו בודפשט. הכל הולך מבחינתה. העיקר שננשום את אווירת החג ונהנה מהאורות המנצנצים. אבל אותי איכשהו הקור המקפיא לא מרגש ואני מנסה לחפש את התחליפים הראויים בקרבתי. למשל-בנצרת. עיר ואם בישראל שהתחילה מאוד בקטן, ככפר, אבל אחרי שהבשורה על לידתו הצפויה של ישו נתנה בה למרים ובעצם נולד בה על פי האמונה רעיון הנצרות כולו, היא התרחבה והכתה שורשים וכמובן, הפכה למוקד עליה לרגל לצליינים. הדרך לעיר נצרת היא אידיאלית ליום טיול בודד, אבל אם בא לכם להנות ממנה כמו שצריך אז כדאי שתשריינו לעצמכם לילה, בעיקר לאור המחירים הסבירים של חדרי המלון. ועוד טיפ: נצרת היא בדיוק המקום לנסוע אליו עם כל המשפחה. נסיעה קצרה וחוויות אין-סוף.
מרכז מרים - אזור בילוי ותצפית. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירותמרכז מרים - אזור בילוי ותצפית. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירות
מרכז מרים - אזור בילוי ותצפית. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירות   סמנו ב-WAZE: קטופותי בפאתי בית לחם הגלילית תוכלו למצוא את קטופותי, קטיף עצמי משגע המתאים לעונה: גזר סגול, פטל אדום, עלי נענע ירקרקים וקולורבי מטריף, וזו רק התחלת הרשימה. כל אחד לוקח סלסלה וממלא ואחר כך אפשר גם להנות משלל פעילויות במקום כמו סיור בטרקטור, האכלת עיזים , פינות יצירה ופיתות בטאבון. המקום פתוח בשישי ושבת ובשאר ימות השבוע צריך לתאם מראש. בכל מקרה שווה להתעדכן באתר (http://ktofoti.co.il) כדי לבדוק מה קורה שם בדיוק עכשיו. סמנו ב-WAZE: הר הקפיצה רוסית, אנגלית, צרפתית ועברית היו רק חלק מהשפות ששמעתי בהר, שהפך לסלב אחרי שהאפיפיור בביקורו בארץ דרש לבקר שם כיוון שלפי האמונה הנוצרית מהר זה קפץ ישו להר תבור. ולמה גם לכם כדאי? כי ביום בהיר רואים ממנו את כל עמק יזרעאל מצד אחד ומהצד השני את נצרת ואפילו חיפה ויש שם שבילי הליכה מסודרים שהופכים את החיים לקלים יותר.
הר הקפיצה. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירותהר הקפיצה. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירות
הר הקפיצה. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירות   בעיר עצמה הגעתם? יופי. אם אתם מתכוונים להישאר לילה אז תחנו כמובן במלון שלכם ואם לא, ברחבי העיר יש המון חניונים זולים (למשל בכיוון רחוב פאולוס שליד כנסיית הבשורה). סמנו ב-WAZE: בית חרושת נצרת חלבה וטחינה שבע דקות נסיעה ממרכז העיר שוכן הריח הכי ממכר בעולם (עם כל הכבוד לשוקולד)- ריח הטחינה הלוהטת ממנה עושים במפעל שם חלבה מתוקה וטעימה. הסוד לחלבה האיכותית: זרעי השומשום המגיעים ישירות מאתיופיה. אפשר לסייר במקום בין סירי הענק, לראות איך טוחנים ומייבשים את השומשום בשיטות מסורתיות, ללגום טחינה חמה (!!) ולקנות חלבה איכותית. אגב, במעלה הכביש, במרחק שלוש דקות הליכה, נמצא פחוראת מוסמאר, בית מלאכה לעיצוב וייצור כלי חרס אותו מפעיל הנכד של המייסד (שנראה לי כבר סבא בעצמו..) אפשר לראות איך המכונות מכינות בשניות כדי חרס וכלים שונים, להשתתף בסדנאות ואפילו להזמין מראש ארוחה ביתית המבושלת בכלי החרס (לתיאום והזמנות: 04-6575996). סמנו ב-WAZE: שוק נצרת אז נכון, בשנים האחרונות הוא לא מה שהוא היה פעם ועדיין, כייף להסתובב בסמטאות הצרות שלו, לטעום פיצוחים ולטעום לימונדה נהדרת. כך או כך הוא משתלב בכל סיור בעיר וקרוב לכל נקודות החובה ששווה לראות. אגב, בלב השוק נמצאת המסעדה של אבו אשרף (דיואן אלסראיא) שמגיש מבחר מצומצם ואיכותי של מאכלים גליליים. גם אם אכלתם במקום אחר אל תוותרו על טעימה קטנה ממנת הדגל של המקום: העטייף. אחד המתוקים הכי שווים שיש.
הכנסייה היוונית-אורתודוכסית, נצרת. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירותהכנסייה היוונית-אורתודוכסית, נצרת. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירות
הכנסייה היוונית-אורתודוכסית, נצרת. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירות   סמנו ב-WAZE: כנסיית הבשורה האמת, בשבילה אתם ממש לא צריכים את הוויז. רק לעקוב אחרי עשרות האוטובוסים והתיירים שמחפשים את המדריכה עם הדגל. מדובר על אחד המקומות הקדושים ביותר לנצרות מכל בחינה שהיא. מלבד התחושה המיסטית במקום שווה להתעכב על הפסיפסים ויצירות האומנות שעל הקירות החיצוניים – היצירות נתרמו על ידי קהילות נוצריות ברחבי העולם ומתארות את מרים דרך זווית עולמם. סמנו ב-WAZE: מטחנת הגליל, אל באבור חנות מלאה בכל טוב, כלומר בעיקר בתבלינים, עשבי תיבול, פיצוחים ועוד. המקום נבנה על ידי משפחה טמפלרית ושימש כמפעל לטחינת דגנים וקמח והיום פשוט אפשר להנות מהמבנה המקסים ומהצבעוניות המשכרת.
מטחנמטחנ
מטחנת הגליל. מלאה בכל טוב. צילום: עמותת נצרת לתרבות ותיירות   ועוד כמה דברים שכדאי לדעת
  • יש כמה אופציות ללינה בעיר אבל אם בא לכם להנות מארוחת חג כיד המלך אז כדאי שתזמינו חדר במלון "רימונים המעיין נצרת". עץ האשוח המנצנץ בכניסה יכניס אתכם לאווירה בקלילות והמנות שיחכו לכם כמו סביצ'ה של דג אינטיאס עם פירות וירקות שורש, פילה לוקוס בעשבי תיבול על מצע של קוסקוס אלוהי, דואט של פילה בקר וצלע טלה לצד רביולי פטריות ואספרגוס וקינוחים צבעוניים כמו עוגיות מקרון עם קרם פטיסייר שווים כל קלוריה. אגב, מי שמתארח במלון שני לילות ויותר מקבל כרטיס טעימות שנקרא "יאאלה בסטה" ומאפשר טעימות מגוונות ממקומות שונים בשוק בנצרת.
  • ואם כבר באוכל עסקינן- אין מצב שתצאו מנצרת בלי לטעום איזה חומוס. המריבות על מי החומוס הטוב ביותר בעיר ישארו לנצח, אבל אם בא לכם לסמוך עלינו כדאי שתקפצו לחומוס אל שייח – חומוס שנימוח בפה ולא בא להפסיק לנגב. אגב, את החומוס הם טוחנים שם ידנית ולא במעבד מזון, יכול להיות ששם טמון הקסם. כדאי לבוא מוקדם כי כשהחומוס נגמר סוגרים. (בניין עפיפי רחוב אכסאל).
מלון רימונים המעיין נצרת. צילום: שרון בראוןמלון רימונים המעיין נצרת. צילום: שרון בראון
מלון רימונים המעיין נצרת. מכניס לאווירה בקלות. צילום: שרון בראון   למידע נוסף על העיר , לארועים ולמקומות נוספים ששווה לבקר אפשר לגלוש לאתר של עמותת נצרת לתרבות ותיירות http://www.nazarethinfo.org/he

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: בארץכללי

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: