תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

סלובניה נבחרה לאזור הגסטרונומי של אירופה לשנת 2021

סלובניה אומנם עדיין לא נפתחה לתיירים מישראל, אך לא מזיק לדעת שהמדינה הירוקה והיפה הזו נבחרה לאזור הגסטרונומי של אירופה לשנת 2021 ושל-6 מסעדות סלובניות הוענקו באחרונה כוכבי מישלן. לגזור ולשמור ליום שאחרי

השפית הסלובנית אנה רוש. צילום: באדיבות לשכת התיירות של סלובניה השפית הסלובנית אנה רוש. צילום: באדיבות לשכת התיירות של סלובניה
אוכל הוא חלק, אם לא החלק, החשוב בכל טיול מעבר לים. סלובניה אומנם עדיין לא נפתחה לתיירים מישראל, אך לא מזיק לדעת שהמדינה הירוקה והיפה הזו נבחרה לאזור הגסטרונומי של אירופה לשנת 2021. בתוך כך, 6 מסעדות סלובניות קיבלו באחרונה כוכבי מישלן: 2 כוכבי מישלן הוענקו לשפית אנה רוש למסעדת Hiša Franko. המסעדה מציגה פרשנות מודרנית של המטבח המסורתי וחווית גסטרונומית יוצאת דופן. אנה רוש, שגם נבחרה בזמנו לשפית הטובה בעולם, אמרה: "זה יגרום לנו לעבוד עוד יותר קשה. כמו שאמרתי בספר שלי, אחרי כל גשם, השמש יוצאת ואחרי תקופה מאתגרת בגסטרונומיה, אנו זקוקים לזה".
סלובניהסלובניה
צילום ספיר פרץ-זילברמן כמו כן, כוכב מישלן 1 הוענק ל-5 מסעדות סלובניות נוספות: השף תומאז קאווצ'יץ ממסעדת Pri Lojzetu, השף אורוס פוצ'ץ' ממסעדת Dam, השף גרגור ורשקו ממסעדת Hiša Denk, השף ג'ורג צופן ממסעדת Atelje והשף אורוס שטפלין ממסעדת Vila Podvin שציין את הקשר החיוני לסביבה המקומית. זאת ועוד, 9 מסעדות סלובניות קיבלו את פרס הכבוד "Michelin Bib Gourmand" ו-37 מסעדות קיבלו את פלטת מישלן "Michelin Plate". פרס קיימות מיוחד של מישלן הוענק ל-6 שפים ומסעדות סלובניים.
לובליאנה, בירת סלובניהלובליאנה, בירת סלובניה
נהר לובליאנציה בבירת סלובניה, לובליאנה. צילום: ספיר פרץ זילברמן לדברי Maja Pak, מנכ"לית לשכת התיירות הסלובנית, "הבחירה והחשיפה של מקבלי כוכבי המישלן הסלובניים היא הוכחה לכך שהגסטרונומיה הסלובנית הייתה מוכנה לבואו של מישלן מזה זמן רב. להעניק כוכבים לשש מסעדות בשנה הראשונה זאת הצלחה ייחודית ומרשימה. אני שמחה במיוחד שזוכי הפרסים מגיעים מכל רחבי סלובניה. סיפור ההצלחה הגדול של הגסטרונומיה הסלובנית בא ברגע בו התיירות מתמודדת עם אחד המשברים הגדולים ביותר שלה עד כה; לפיכך הגעתו של מישלן מציעה עידוד ומוטיבציה רבה לתיירות הסלובנית להתאושש בהקדם האפשרי. אני שמחה על המסעדות שקיבלו את פרס הקיימות של מישלן, קיימות היא ליבת כל פעילויות התיירות שלנו. סלובניה זכתה להכרה בינלאומית כיעד בר-קיימא באמצעות התוכנית הירוקה של התיירות הסלובנית, תווית המטבח הירוק למסעדות ותקני Green & Safe, שנקבעו כדי להתאים לצורכי הבטיחות והנהלים הנוכחיים. פרס הקיימות של מישלן יחזק עוד יותר את עמדתנו בנושא זה, תוך מימוש החזון שלנו ליעד בוטיק ירוק ולחוויות חמישה כוכבים". לדברי Gwendal Poullennec, מנהל מדריכי מישלן בינלאומי, "כשרואים את גבולות אירופה נפתחים בהדרגה, אנו שמחים לחשוף את המהדורה הראשונה של מדריך מישלן סלובניה. הבחירה היתה מהנה במיוחד עבור השופטים שלנו והיא מדגישה את היעד שזורח בכל כך הרבה דרכים. הבחירה מציגה את האיכות יוצאת הדופן של סצנת הקולינריה הסלובנית, את היצירתיות של השפים המוכשרים שלה, את האיכות הגבוהה של החומרים המקומיים וגם את המחויבות של השפים לגישה בת-קיימא בגסטרונומיה". זוכי כוכב מישלן בסלובניה. צילום: יח"צ

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: מבזקיםחדשות עולמיותסלובניה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: