מה שבטוח: המדינות באירופה שאין אליהן אזהרת מסע
אחרי האירועים האלימים באמסטרדם וחידוד אזהרות המל"ל, הנה תזכורת למדינות הבטוחות שאין אליהן אזהרת מסע. קחו בחשבון לפני הנסיעה הבאה שלכם
כבר מתחילת המלחמה הועלתה רמת הסיכון במרבית מדינות העולם, אך כמה מהן נותרו ללא אזהרות מסע. האירועים האחרונים וחידוד אזהרות המל"ל וגם השבוע בו נפתחים שוקי הכריסמס באירופה – כל אלה מספקים לנו הזדמנות לבדוק פעם נוספת: אילו מדינות נחשבות "ירוקות" ביטחונית ואין אליהן כל אזהרה? זו הרשימה העדכנית.
אגן הים התיכון | קפריסין. דווקא לאחת המדינות הקרובות והאהובות על הישראלים אין כל אזהרת מסע והיא נחשבת בטוחה למטייל הישראלי. ליוון קיימת אזהרת המסע הבסיסית "איום מזדמן" בה ניגע בהמשך הכתבה ביחס ליוון ולמדינות אחרות.
מרכז אירופה | רומניה, הונגריה, סלובקיה, סלובניה, פולין, אלבניה, אסטוניה, ארמניה, בולגריה, בלארוס, לטביה, ליטא, מולדובה, מונטנגרו, מקדוניה, סרביה, צ'כיה, קרואטיה.
מערב אירופה ומדינות נוספות | איסלנד, אנדורה, דנמרק, לוקסמבורג, מונקו, נורבגיה, סן מרינו, פינלנד, שווייץ.
מה אומרת כל רמה?
נזכיר כי האיומים נחלקים לכמה רמות. "איום מזדמן" - לא מדובר באזהרת מסע חמורה, ומרבית מדינות העולם נמצאות ברמה זו על פי המל"ל ומשרד החוץ. ההנחיה במקרה זה היא לנקוט באמצעי זהירות מוגברים כפי שמפרסמים ומעדכננים במל"ל מפעם לפעם. בין המדינות באיום מזדמן ניתן למצוא באירופה את ספרד, צרפת, איטליה, יוון וכאמור - מרבית מדינות היבשת.
הרמה הגבוהה יותר היא "איום בינוני". עבור רמה זו ההנחיה היא להימנע מנסיעות שאינן חיוניות. בין המדינות שנמצאות ברמה זו ניתן למצוא את בוסניה הרצגובינה ואת קזחסטן.
הרמה הגבוהה ביותר היא "איום גבוה". עבור רמה זו ההנחיה היא כל ללא להגיע למדינה זו ובמקרה של שהייה - לעזוב את המדינה. טורקיה נכנסה לקטגוריה זו, בה נמצאות גם איראן, אם כי לאיראן (כמו גם ללבנון, לסוריה ולמדינות נוספות) אין כניסה לישראלים ולטורקיה עדיין ניתן להיכנס עם דרכון ישראלי, אבל כאמור מאוד לא מומלץ
בנוסף לרמות הסיכון האמורות, ישנן מדינות בהן רמת הסיכון משולבת, כלומר נחלקת לאזורים כמו למשל לרוסיה – שם האיום גבוה בצפון הקווקז, אך בשאר חלקי המדינה מומלץ לנקוט באמצעי זהירות מוגברים בלבד.