אל על מציגה: ארוחת בוקר בשמים עם השף שגב משה
הארוחות החדשות של החברה מוגשות לנוסעים בכל המחלקות. בעתיד ישודרגו גם שאר הארוחות. שקדי: "לראשונה בענף התעופה הישראלי יוגשו לנוסעים בכל המחלקות ארוחות, שהושקעה בהן חשיבה רבה תוך יצירת חווייה קולינרית ייחודית."
Shutterstock
הבוקר ערכה חברת אל על אירוע לרגל השקת תפריטי ארוחת הבוקר החדשים.
השקת הארוחות החדשות מתקיימת לאחר תהליך שנמשך 6 חודשים, בהם למד שגב משה, השף הראשי של אל על, את עולם התעופה, מאפייני החברה ובעבודה משותפת עם אנשי תמ'מ נרקחו תפריטים חדשים, בהם ניתן דגש מיוחד למרכיבים בדגש על בריאות וטריות.
מהלך ההשקה מלווה ברענון כולל למראה הארוחה, החל מהכלים דרך תפריטים, שמעבירים מסר של ישראליות וטריות, על ידי בחירה סמלית של 7 המינים, המובילים את הרעיון העיצובי.
אליעזר שקדי, מנכ'ל אל על: 'אל על מקפידה להעניק לנוסעיה את המוצר הטוב ביותר, תוך שמירה על איכות מעולה ומצוינות חסרת פשרות. במסגרת זו החלטנו לשדרג את הארוחות המוצעות בטיסות הבוקר ובחרנו לשם כך שף מצוין – השף שגב, על מנת שיוביל את המהלך לצד אנשי אל על באוויר ועל הקרקע. לראשונה בענף התעופה הישראלי יוגשו לנוסעים בכל המחלקות ארוחות, שהושקעה בהן חשיבה רבה תוך יצירת חווייה קולינרית ייחודית ממטבחו של השף המוביל בישראל.'
יהודית גריסרו, סמנכ'ל השרות של אל על: 'הבנו שחברת אל על לא מעניקה רק שרות של הובלה מנקודה לנקודה. ברור שהחלק הקולינרי הוא חלק חשוב בחוויית הטיסה. סרקנו ונפגשנו עם הרבה מאוד שפים ובחרנו בשגב כי הוא מסמל את הישראליות. שגב מביא לאל על חדשנות ויכולת בין-אישית נדירה'.
דוד מימון, סמנכ'ל מסחר וקשרים תעופתיים: 'אל על רואה בטיב המוצר המוצע ללקוח ערך אסטרטגי. במסגרת זו, אנו קשובים במיוחד לטרנדים ולמגמות עולמיות, המשפיעות על רצון הנוסעים. במהלך השנה החולפת השקיעה אל על בתהליך ממושך, שמטרתו ליצור התאמה בין טעמו של הנוסע מחד והתאמה לטיסה מאידך.'
שגב משה, השף הראשי של אל על, אמר היום כי מחלקת התיירים היא המחלקה החשובה ביותר, שכן במחלקה הזו נוסעים רוב הישראלים. 'כשהגעתי לתמ'מ הם עשו לי את החישוב של כל תוספת קטנה. הצלחנו לעשות מהפכה בכלים, במוצרים וברכיבים. הורדנו אבקות מרק, שמנות צמחיות ולקטי ירקות קפואים. גם כשמבשלים במחבת ענקית אפשר להגיע לטעם טוב, פשוט צריך לדעת איזה מנות לא יכולות להכנס למטבח התעופתי'.
שגב הוסיף: 'ארוחות הבוקר הישראליות ידועות כעשירות ביותר בעולם. הארוחות פונות אל טעמו המשובח של הנוסע הישראלי, אשר יידע לזהות ארוחה שהושקעה בה חשיבה, חום ואהבה גם בין שמיים לארץ. מדובר בהמשך לפעילות החברה, המשקיעה משאבים רבים במטרה ליצור חוויית טיסה ייחודית לנוסעים בכל המחלקות ולכל היעדים.'
ארוחת הבוקר החדשה במחלקת תיירים כוללת שני סוגים:
בוקר ישראלי: גבינת שמנת עם ממרח זיתים שחורים, אומלט ביתי, סלט ישראלי עם רוטב וינגרט חרדל- דבש לייט, יוגורט פירות, ביסקוויט קינמון פריך, ריבה, חמאה, מבחר לחמניות טריות וקפה/תה
בוקר בחמישה צבעים: סלט ישראלי עשיר בחמישה צבעים עם תערובת גרעינים, רוטב וינגרט חרדל- דבש לייט, גבינת שמנת עם ממרח זיתים שחורים, יוגורט טבעי, גרנולה, דבש, חמאה, מבחר לחמניות טריות וקפה/תה
ארוחת הבוקר החדשה במחלקת עסקים, כוללת: גבינת שמנת עם שמן אדום, קרם חצילים וטחינה, סלט בלקני, לבחירה: אומלט או סלט ישראלי עשיר בחמישה צבעים עם תערובת גרעינים, רוטב וינגרט חרדל- דבש לייט, עוגת גבינה קרמבל עם גרד לימון, מבחר יוגורטים, גרנולה, חמאה, דבש, ריבה, מבחר לחמים ומאפים טריים וכן קפה/אספרסו/קפוצ'ינו/תה בטעמים.
מעט נתונים יבשים על ארוחות אל על:
במהלך 2010 סיפקה החברה כ-5 מיליון ארוחות, מכל הסוגים.
1.2 מיליון ארוחות בוקר חולקו לנוסעים במחלקת התיירים, בטיסות אשר יצאו מת'א.
ארוחות מחלקת פלטינום ועסקים – 450 אלף!
ארוחות מחלקה ראשונה – 20 אלף!
בנוסף מציעה אל על 22 סוגים של ארוחות מיוחדות: 750 אלף שהם 16% מכלל הארוחות – מתוכן כ-250 אלף ארוחות גלאט.
תקציב שנתי של כ- 40,000 מיליון דולר.
מספר מטבחים בחול – 11 ומספר מטבחים בארץ – 3.
השקת הארוחות החדשות מתקיימת לאחר תהליך שנמשך 6 חודשים, בהם למד שגב משה, השף הראשי של אל על, את עולם התעופה, מאפייני החברה ובעבודה משותפת עם אנשי תמ'מ נרקחו תפריטים חדשים, בהם ניתן דגש מיוחד למרכיבים בדגש על בריאות וטריות.
מהלך ההשקה מלווה ברענון כולל למראה הארוחה, החל מהכלים דרך תפריטים, שמעבירים מסר של ישראליות וטריות, על ידי בחירה סמלית של 7 המינים, המובילים את הרעיון העיצובי.
אליעזר שקדי, מנכ'ל אל על: 'אל על מקפידה להעניק לנוסעיה את המוצר הטוב ביותר, תוך שמירה על איכות מעולה ומצוינות חסרת פשרות. במסגרת זו החלטנו לשדרג את הארוחות המוצעות בטיסות הבוקר ובחרנו לשם כך שף מצוין – השף שגב, על מנת שיוביל את המהלך לצד אנשי אל על באוויר ועל הקרקע. לראשונה בענף התעופה הישראלי יוגשו לנוסעים בכל המחלקות ארוחות, שהושקעה בהן חשיבה רבה תוך יצירת חווייה קולינרית ייחודית ממטבחו של השף המוביל בישראל.'
יהודית גריסרו, סמנכ'ל השרות של אל על: 'הבנו שחברת אל על לא מעניקה רק שרות של הובלה מנקודה לנקודה. ברור שהחלק הקולינרי הוא חלק חשוב בחוויית הטיסה. סרקנו ונפגשנו עם הרבה מאוד שפים ובחרנו בשגב כי הוא מסמל את הישראליות. שגב מביא לאל על חדשנות ויכולת בין-אישית נדירה'.
דוד מימון, סמנכ'ל מסחר וקשרים תעופתיים: 'אל על רואה בטיב המוצר המוצע ללקוח ערך אסטרטגי. במסגרת זו, אנו קשובים במיוחד לטרנדים ולמגמות עולמיות, המשפיעות על רצון הנוסעים. במהלך השנה החולפת השקיעה אל על בתהליך ממושך, שמטרתו ליצור התאמה בין טעמו של הנוסע מחד והתאמה לטיסה מאידך.'
שגב משה, השף הראשי של אל על, אמר היום כי מחלקת התיירים היא המחלקה החשובה ביותר, שכן במחלקה הזו נוסעים רוב הישראלים. 'כשהגעתי לתמ'מ הם עשו לי את החישוב של כל תוספת קטנה. הצלחנו לעשות מהפכה בכלים, במוצרים וברכיבים. הורדנו אבקות מרק, שמנות צמחיות ולקטי ירקות קפואים. גם כשמבשלים במחבת ענקית אפשר להגיע לטעם טוב, פשוט צריך לדעת איזה מנות לא יכולות להכנס למטבח התעופתי'.
שגב הוסיף: 'ארוחות הבוקר הישראליות ידועות כעשירות ביותר בעולם. הארוחות פונות אל טעמו המשובח של הנוסע הישראלי, אשר יידע לזהות ארוחה שהושקעה בה חשיבה, חום ואהבה גם בין שמיים לארץ. מדובר בהמשך לפעילות החברה, המשקיעה משאבים רבים במטרה ליצור חוויית טיסה ייחודית לנוסעים בכל המחלקות ולכל היעדים.'
ארוחת הבוקר החדשה במחלקת תיירים כוללת שני סוגים:
בוקר ישראלי: גבינת שמנת עם ממרח זיתים שחורים, אומלט ביתי, סלט ישראלי עם רוטב וינגרט חרדל- דבש לייט, יוגורט פירות, ביסקוויט קינמון פריך, ריבה, חמאה, מבחר לחמניות טריות וקפה/תה
בוקר בחמישה צבעים: סלט ישראלי עשיר בחמישה צבעים עם תערובת גרעינים, רוטב וינגרט חרדל- דבש לייט, גבינת שמנת עם ממרח זיתים שחורים, יוגורט טבעי, גרנולה, דבש, חמאה, מבחר לחמניות טריות וקפה/תה
ארוחת הבוקר החדשה במחלקת עסקים, כוללת: גבינת שמנת עם שמן אדום, קרם חצילים וטחינה, סלט בלקני, לבחירה: אומלט או סלט ישראלי עשיר בחמישה צבעים עם תערובת גרעינים, רוטב וינגרט חרדל- דבש לייט, עוגת גבינה קרמבל עם גרד לימון, מבחר יוגורטים, גרנולה, חמאה, דבש, ריבה, מבחר לחמים ומאפים טריים וכן קפה/אספרסו/קפוצ'ינו/תה בטעמים.
מעט נתונים יבשים על ארוחות אל על:
במהלך 2010 סיפקה החברה כ-5 מיליון ארוחות, מכל הסוגים.
1.2 מיליון ארוחות בוקר חולקו לנוסעים במחלקת התיירים, בטיסות אשר יצאו מת'א.
ארוחות מחלקת פלטינום ועסקים – 450 אלף!
ארוחות מחלקה ראשונה – 20 אלף!
בנוסף מציעה אל על 22 סוגים של ארוחות מיוחדות: 750 אלף שהם 16% מכלל הארוחות – מתוכן כ-250 אלף ארוחות גלאט.
תקציב שנתי של כ- 40,000 מיליון דולר.
מספר מטבחים בחול – 11 ומספר מטבחים בארץ – 3.
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}