בצמיחה מתמדת: נמלי התעופה של איסטנבול
קרוב ל-90 מיליון נוסעים עברו בשנה שעברה בשני נמלי התעופה הבינלאומיים של העיר, אטאטורק וסביחה. ביוני 2014 הונחה אבן הפינה לנמל תעופה בינלאומי שלישי בעיר שיהיה הגדול בעולם וצפוי לפעול בסוף 2017
שני נמלי תעופה בינלאומיים פועלים באיסטנבול, בירת טורקיה. נמל התעופה הבינלאומי איסטנבול אטאטורק (Istanbul Ataturk), הממוקם ברובע ישילקיי בצד האירופי של העיר, הוא שדה התעופה הגדול והחשוב בטורקיה. ממזרח לעיר, בצידו האסיאתי של מיצר הבוספורוס, פועל מאז שנת 2001 נמל התעופה הבינלאומי סביחה גצ'קן (Sabiha Gokcen), שנבנה כשדה תעופה שני במטרה לתת מענה לעומס הגובר והולך על נמל התעופה אטאטורק. אך העומס על שני נמלי התעופה הגדולים גבר ובשנת 2014 הונחה אבן הפינה לשדה התעופה נוסף, שצפוי להתחיל לפעול לקראת סוף שנת 2017 ויהיה הגדול בעולם.
נמל התעופה אטאטורק
נמל התעופה הממוקם ברובע ישילקיי בצד האירופי של העיר, הוקם ב-1924 ובשנת 1953 הפך לנמל תעופה אזרחי. ב-1985 נקרא הנמל על שמו של מוסטפה קאמל אטאטורק, מייסדה ונשיאה הראשון של הרפובליקה הטורקית, ומאז עבר הרחבות ושדרוגים רבים.
שטחו של נמל התעופה כ-9.5 קמ"ר והוא כולל 3 מסלולים להמראה ונחיתה. השינוי המשמעותי בנמל חל בשנת 2000 עם הקמת הטרמינל החדש והמשוכלל. הטרמינל הישן, טרמינל B, משמש היום את טיסות הפנים, ואילו טרמינל A החדש משמש את הטיסות הבינלאומיות, משתרע על פני 4 קומות ומכיל 224 דלפקי בידוק ו-23 שערי עלייה למטוסים. טרמינל C בנמל משמש את טיסות המטען.
משנת 2010 הוכפל כמעט בחצי מספר הנוסעים שעברו בנמל התעופה הראשי של איסטנבול, אטאטורק, כאשר בשנת 2014 עברו בנמל יותר מ-61 מיליון נוסעים, והוא דורג במקום ה-13 בעולם בהיקף תנועת הנוסעים. מאז שנת 2000 מנהלת את הטרמינלים בנמל חברת TAV (Tepe-Akfen-Ventures), שאחראית לכל שירותי הקרקע בנמל - שירותי התפעול, המודיעין והביטחון, המכירות והמזון.
אטאטורק הוא נמל הבית של חברת התעופה טורקיש איירליינס, ובו מוצבים מרבית מטוסיה של החברה וסדנאות התחזוקה שלה, לצד המטה הראשי של החברה וכל מרכזי התפעול וההדרכה. טורקיש איירליינס מפעילה בנמל שני טרקליני אירוח גדולים: טרקלין הטיסות היוצאות וטרקלין הטיסות הנכנסות, וכן טרקלין עסקים וטרקלין פריים-קלאס לשירות נוסעי מחלקות היוקרה. בנוסף לכך, בנמל יש 4 טרקלינים נוספים: של ברית התעופה סקיי-טים, של חברת אמירייטס, טרקלין TTnet, חברת התקשורת הטורקית, וטרקלין HSBC, תאגיד הבנקאות העולמי.
נמל התעופה סביחה
נמל התעופה הבינלאומי השני של איסטנבול, הנקרא על שמה של סביחה גקצ'ן, טייסת הקרב הטורקית הראשונה וביתו המאומצת של אטאטורק, שוכן בחלק האסייתי של איסטנבול.
הנמל החל לפעול בשנת 2001 במטרה להקל על העומס הגובר בנמל אטאטורק. כשהסתבר שהטרמינל הקטן יחסית אינו עונה על הצרכים, באוקטובר 2009 הושלמה בנייתו של טרמינל חדש המיועד לשרת 25 מיליון נוסעים בשנה.
בטרמינל החדש והמשוכלל: 116 עמדות בידוק, 50 דוכני בדיקת דרכונים, 5,000 מ"ר של בתי קפה ומסעדות, 4,500 מ"ר של חנויות דיוטי פרי, מבנה קומתיים לטרקליני VIP, חניון מקורה לכ-5,000 כלי רכב, מלון צמוד המכיל 128 חדרים.
בשנת 2010 עברו בסביחה 11 מיליון נוסעים, ואילו בשנה שעברה עברו בנמל יותר מ-28 מיליון נוסעים - גידול של יותר מ-250% בחמש השנים האחרונות. בתכנון הקמה של טרמינל נוסף, שיוכל לשרת 32 מיליון נוסעים בשנה, וכן אושרו תוכניות להקמת מסלול נוסף בנמל, שיאפשר המראה ונחיתה של מטוסי ענק.
סביחה הוא נמל הבית של פגסוס איירליינס, אך בעקבות העומס בנמל אטאטורק גם טורקיש איירליינס העתיקה אליו חלק נכבד מפעילותה ומפעילה ממנו מערך נרחב של טיסות פנים וטיסות בינלאומיות.
נמל תעופה בינלאומי חדש
נוכח העומס ההולך וגובר בנמלי אטאטורק וסביחה, הונחה ביוני 2014 אבן הפינה לנמל תעופה בינלאומי שלישי באיסטנבול. הנמל החדש, שאמור להיקרא על שמו של רג'פ טאיפ ארדואן, נשיא טורקיה, יהיה הגדול בעולם, וכשיושלם הוא יוכל לשרת 150 מיליון נוסעים בשנה. הנמל יהווה נמל הבית הראשי של טורקיש איירליינס, והוא אמור להתחיל לפעול באוקטובר 2017.