"דובאי היא כמו ת"א. אבו דאבי כמו ירושלים"
בזמן שאתם בסגר, טלי יטיב, בעלי חברת התיירות "ספיריט", טסה לדובאי במטוס מנהלים פרטי שחכרה לטובת משלחת אנשי עסקים. "נחתנו בשדה פרטי שם אספו אותנו במכוניות פאר למלון יוקרה". כמה כל הטוב הזה עלה? יטיב: "לא שווה לכל כיס"
טלי יטיב עם אנשי עסקים אמירתיים בדובאי. צילום: יחצ ספיריט
בעיצומו של הסגר השני, ב-3 באוקטובר (לפני כשבוע וחצי), טלי יטיב, בעלים ומנכ"לית חברת התיירות "ספיריט", נחתה בשדה תעופה פרטי בדובאי במטוס מנהלים פרטי (737-500) שחכרה לטובת משלחת של 56 אנשי עסקים שיצאה לעשות עסקים באיחוד האמירויות. "טסנו במטוס מנהלים שכולו מושבי ביזנס. נחתנו בשדה תעופה פרטי בדובאי ומשם המשכנו בהסעה פרטית במכוניות מרצדס ו-ב.מ.וו לבית המלון One&Only The Palm Dubai היוקרתי", אומרת יטיב בראיון לפספורטניוז. לדבריה, כל הנסיעה שידרה אווירה עסקית יוקרתית. "הכל היה פיין וברמות גבוהות ביותר. החל מהטיסה שכולה הייתה במושבי ביזנס, דרך העברות במכוניות פאר ועד לינה בבית המלון יוקרתי". כמה כל הטוב הזה עלה לכל נוסע? "7,500 דולר לאדם בחדר זוגי כולל טיסה, העברות ו-6 לילות + ארוחת בוקר במלון 5 כוכבים. זה לא מתאים לכל כיס".
דובאי
הסעה פרטית במכוניות ב.מ.וו ומרצדס משדה התעופה בדובאי. צילום: יחצ חברת ספיריט עד כמה משבר הקורונה פגע בפלח שוק היוקרה? "המשבר נתן מכה קשה לכל ענף התיירות, גם לשוק היוקרה. הנזק הכלכלי הוא גדול. הסכם השלום שנחתם באחרונה עם איחוד האמירויות נתן לנו קצת אוויר. כחברה המתמחה בתפירת מוצרי יוקרה, התחלנו להוציא טיסות פרטיות לחופשות בטן גב ביוון, סיישל, איביזה ובטורקיה. במקביל, בחודשיים האחרונים התחלנו להוציא גם משלחות עסקיות בטיסות פרטיות לאיחוד האמירויות, אבל ברור שהחברה לא תהיה השנה רווחית. שנה מאוד קשה". כיצד משבר הקורונה משפיע על ספיריט? "בפסח היינו צריכים להוציא 5 מטוסים מלאים לסיישל ומאוריציוס. זה כמובן בוטל כי נכנסנו לסגר. נאלצתי להוציא לחל"ת מחצית מעובדי החברה ולהשאיר מחצית רק כדי לטפל בהחזרי כספים ללקוחות. מחודש יוני ועד היום אנחנו מתמקדים בהוצאת טיסות פרטיות ליעדים שמוכנים לקבל אותנו. בחגי תשרי היה לנו ביקוש אדיר לטיסות פרטיות ליוון, איביזה וסיישל". סיישל למיטב ידיעתי סגורה לישראלים. איך הצלחת להטיס ולהכניס לשם ישראלים? "אני עובדת הרבה שנים עם סיישל ויש לי שם קשרים מצוינים. לפני הקורונה, הוצאתי 3,000 ו-4,000 ישראלים בשנה לחופשה בסיישל. בעקבות הביקוש הגדול ליעד האקזוטי בחגי תשרי, הצלחנו לקבל אישור משלטונות סיישל לנחות בשדה התעופה הבינלאומי של סיישל באי המרכזי, מאהה ומשם להמשיך בטיסה פרטית לאי דניס. למעשה פתחו במיוחד ללקוחות הישראלים את האי מבלי להתערבב עם האוכלוסייה". סיישל
סיישל. צילום: 123rf השמיים עדיין סגורים. האם לדעתך המדינה מנהלת נכון את משבר הקורונה הכלכלי? "אני חושבת שהמצב לא נוהל בדיוק כמו שהייתי רוצה שינוהל אבל קטונתי לדעת את כל מערך השיקולים לכן אני לא רוצה להיכנס לזה. זה מורכב מדי בשבילי". מה יקרה להערכתך ביום שאחרי? "בענף התיירות מי שלא ייצר לעצמו נישה ומוצרים ייחודיים, יותר מלמכור סתם טיסה ובית מלון - יקרוס. מתח הרווחים היום גם ככה לא גבוה. אנשים התרגלו להסתדר לבד. חברות תיירות גם מבינות שלא יחזירו את כל העובדים שלהן. הן מבינות שאפשר לעבוד מהבתים עם פחות כ"א ולכן יהיה קשה מאוד לשרוד גם כשהכל יחזור. תיירות יוקרה: עסקים, כנסים בינלאומיים וכיו"ב, ייקח לה זמן לחזור אבל היא תחזור". "כאישה הרגשתי מאוד נוח להסתובב בדובאי"
בתחילת חודש ספטמבר יטיב חתמה על מספר הסכמים לשיתוף פעולה בנסיכות מהמפרץ. חתמה עם "דובר טאואר" שבבעלות הישראלי, שלומי פוגל, חברה הפועלת בדובאי. כמו כן, חתמה יטיב עם קבוצת שארף המשווקת חבילות יוקרה וכן עם חברת דסטינשיין ערבייה העוסקת בתחום הפקת אירועים. "עוד לפני החתימה הרשמית על הסכם השלום, טסנו לדובאי, נפגשנו עם נציגים שונים, בדקנו מלונות ואטרקציות והכנו תשתית לפעילות באיחוד האמירויות. מיד עם החתימה התחלנו להוציא טיסות פרטיות של אנשי עסקים. אנחנו עוזרים גם מעבר לתיירות. באמצעות המשרד מולו אנחנו עובדים, אנחנו עוזרים בהכוונת גורמים עסקיים בתחומים שונים. עבודה מאוד מעניינת. מאוד מספקת ואחת המאתגרות. מדינה נפלאה". האם כאישה חשת באי נוחות כלשהי להסתובב בדובאי ולהיפגש עם גברים, אנשי עסקים מקומיים? "כאישה הרגשתי מאוד נוח להסתובב בדובאי. מאוד מודרני ובטוח שם. אנשים מאוד מלומדים. הופתעתי לגלות כמה האנשים שם מכבדים נשים בכלל ונשים מצליחות בפרט. הם מאוד מודרניים, מלומדים ואנשי עסקים מכובדים. מעמד האישה שם טוב ולא כמו זה שנראה לנו מכאן. הרגשתי שם כמו אישה בעולם עסקים גברי הרגיל. היה לי מאוד נעים לעשות איתם עסקים. הם ג'נטלמנים. יש להם כבוד. מאוד נעימים ומנומסים". הרבה נכתב על איחוד האמירויות כיעד תיירותי מרהיב. מהי דעתך/המלצתך כמי שביקרה שם מספר פעמים? "מדינה יפיפייה שיש בה הכל. הישראלים מאוד ימצאו שם את עצמם. מודרניזציה כמו ניו יורק. טאץ' אוריינטלי כמו מרוקו. יש בילויים. יש מדבר. יש ים. אפילו באיזה שהוא מקום אפשר להרגיש שאתה במלדיביים. יש מגוון רחב של מה לעשות. בתי מלון מפוארים, אוכל נפלא. קולינריה". למי שעוד לא היה, מה עדיף קודם: חופשה בסיישל, במלדיביים או בדובאי? "כל מקום זה משהו אחר. זה כמו איזה ילד אתה אוהב יותר. סיישל זה בטן גב, טבע ורוגע. המלדיביים גם ודובאי זה משהו אחר לגמרי". מה יותר, אבו דאבי או דובאי? "אבו דאבי כמו ירושלים ודובאי יותר כמו ת"א. לדעתי, לקהל הלקוחות שלי מתאימה יותר דובאי עם אפשרות לטיול יומי באבו דאבי".איחוד האמירויות
מלון בורג' אל ערב, היחיד בעל 7 כוכבים. צילום: 123rf
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}