עתיקה, תוססת, מרתקת ומתחדשת: הכירו את לבוב
לבוב (LVIV), אחת הערים העתיקות במזרח אירופה, משנה את פניה בעשור האחרון והופכת לעיר תוססת עם מגוון רחב של קולינריה במיטבה ואופציות מגוונות לבידור ובילוי. הלב של "עיר אריות" מתעורר לחיים
צילום: shutterstock|צילום: shutterstock|צילום: עדי אזולאי|צילום: עדי אזולאי|צילום: עדי אזולאי|צילום: עדי אזולאי||צילום: עדי אזולאי|צילום: עדי אזולאי|צילום:
את העיר לבוב צריך ללגום במתינות. היא במיטבה כשלא מסתערים עליה. אל תפחדו לפספס דברים, היכנסו לקצב של העיר ותתמסרו לה. אם במקרה דילגתם על משהו, בכל מקרה, רוב הסיכויים שתרצו לחזור אליה לביקור נוסף. זו פנינה נסתרת, זולה ומסבירת פנים שבעשור האחרון עוברת מתיחת פנים. לא תאמינו שהעיר המאוד מעודכנת הזו היא כבר בת יותר מ-800. במחוז לבוב כולו מתגוררים בסך הכל כ-800 אלף תושבים הקנאים למסורת של העיר ולעצמאות שלה. לבוב עברה כמה כיבושים (פולין, ברית המועצות, גרמניה הנאצית והממלכה האוסטרו-הונגרית), ולמרות הקרבות המרים בה, היא נותרה ברובה ללא פגע. אבל זו עיר עם פצע פעור בטבורה, בטח עבורנו. בעיר הייתה קהילה יהודית גדולה ומשגשגת עם בית כנסת מהמפוארים במזרח אירופה. כל זה נגדע עם הכיבוש הנאצי, בית הכנסת (טורי זהב או שושנת הזהב) והרובע היהודי נהרסו ורוב היהודים נשלחו למחנות ההשמדה. 130 אלף יהודים חיו בעיר ערב המלחמה, היום נותרו שם כמה אלפים בודדים. פסל של יהודי המבקש את רחמי השמים, הוא תזכורת לימים אפלים בתולדות העיר. בצמוד להריסות בית הכנסת פועלת המסעדה Golden Rose ששומרת על מסורת המטבח היהודי הייחודי של העיר. כתובת: Staroievreiska St 37 צילום: פספורטניוז
מסע בזמן על כוס קפה
וכשאתם מגיעים לעיר העתיקה של העיר כדאי להיעזר במדריך מקומי שיעשה לכם סדר בהיסטוריה ובארכיטקטורה הייחודית של העיר. וכן, גם יעזור לכם לבחור באלו קתדרלות מתוך העשרות שפזורות בעיר כדאי לבקר. העיר העתיקה היא אתר מורשת תרבות עולמי של אונסק"ו והשדרה המרכזית של העיר "שדרות סבובודה", היא חלום רטוב של כל חובב ארכיטקטורה. זה כמו מסע קסום בזמן, העיר שוקקת וסואנת, אבל גם חיה ונושמת את ההיסטוריה. ואת המסע הזה בזמן תמיד כדאי ללוות בקפה. בעיר יש המון בתי קפה מעולים, והמקומיים (וגם לא מעט היסטוריונים) מעידים שזו העיר הראשונה באירופה אליה הגיע הקפה. בין אם זו לבוב או וינה, העיר הזו חיה נושמת ולוגמת קפה. ולא חסרים טהרנים שיעידו בשבועה שהקפה הכי טוב שטעמו היה בעיר. אז אם אתם בעניין של המשקה המעורר ממכר הזה, הנה כמה מקומות שאסור לפספס: Lviv Coffee Manufacture – הלבובים פטריוטים לגבי העיר שלהם ולגבי הקפה שלהם. מכרה הקפה שבלב העיר העתיקה מציע חוויה שהיא מעבר ל"אספרסו-קצר-רותח-בבקשה". החבר'ה כאן מקצוענים גם בקלייה ובהכנה וגם בהתאמה לכל מצב רוח. מה שבטוח, לא משנה באיזה מצב רוח הגעתם, הארומה המשכרת כבר תרים אתכם. בקיץ, אגב, הפאטיו מציע גם הופעות חיות, מומלץ עם קוקטייל שמשלב קפה איכותי עם אלכוהול. כתובת: Rynok Square, 10 Masoch-cafe - בר-קפה נוסף המהווה מוקד עלייה לרגל קרוי על שמו של הרוזן לאופולד פון זאכר-מאזוך, נביא המזוכיזם. האווירה במקום מעט פרוורטית אבל באופן הכי ידידותי. הקוקטיילים מעולים, האוכל טעים ובכניסה יש את הפסל היחיד בעולם (לטענת הבעלים) של הרוזן הידוע לשמצה. כתובת: Serbska St, 7 Glory café - המקומיים מתים גם על בית הקפה הזה. הוא קצת יקר אבל מאוד מומלץ. אווירה קוסמופוליטית עם עשרות סוגי קפה, שרובם יעשו לכם חשק לשבת במרפסת (בקיץ), לפטפט ולחשוב "כמה העיר יפה וחייבים לצאת להסתובב, אבל רק עוד קפה אחד קטן". כתובת: Mitskevycha Square, 1 Svit Kavy – מקום גדול והומה נוסף שכנראה מגיש את הקפה הכי טעים בעיר. במקרה של לבוב וקפה, יש מה להתווכח על טעם וריח. כתובת: Katedralna Square, 6טירה ובית רדוף רוחות
כדי לחוש את האנרגיה הפועמת של העיר כדאי לבלות כמה שעות בכיכר Rynek. שוק עם מלא הפתעות, פסלים, בניינים ובתי קפה שמזכירים לגמרי את הרובעים הנחשקים של פריז. צילום: shutterstockמה עוד לראות שם?
High Castle Lviv – הטירה משקיפה על העיר העתיקה ועל רכסי הרי הקרפטים. בשעות אחר צהריים המראה קסום, קצת כמו סט של סרט של וולט דיסני או לחילופין משחקי הכס. ואם בבידור עסקינן, אז בעיר יש בית אופרה יפהפה, עשרות תיאטראות ופסטיבלים עונתיים. חובבי הגימיקים והאוכל המקומיים חייבים לבקר בבונקר Kryivka מעוז פטריוטי שמח וטעים. נסו לגלות את הסיסמה (זה לא קשה) וקבלו משקה ראשון שיכניס אתכם לאווירה. כתובת: ,Rynok.Sq, 14, Lviv ולחוויה מצמררת יותר Insomnia - The Haunted House - כל מי שביקר בבית רדוף הרוחות מדווח על חוויה מצמררת שהקלישאה לא לבעלי לב חלש תפורה עליה. להימנע מספויילרים להיכנס, לצרוח ולצחוק. כתובת: Valova St, 31 סמלה של לבוב הוא אריה. פסלי אריות ניתן לראות בפארקים ובכיכרות. לבוב גם נושאת בגאווה את השם "עיר האריות". האריה הזה נוהם בגאווה יותר מ-800 שנה אבל נראה שרוח של שינוי עוברת על העיר והאריה שפעם שלף טפרים וניבים מושיט כף ידידותית לשלום. צילום: פספורטניוזמה ואיפה לאכול?
סצנת האוכל בלבוב היא ערב-רב של השפעות: אוכל מקומי, פולני, וינאי, איטלקי, גרמני, צרפתי. מעבר לזה שיש מסעדות מעולות כדאי לזכור שהמחירים זולים להפליא ומסעדות יוקרה הן בהחלט אופציה שפויה ומתגמלת. הנה כמה שכדאי להכיר: Nad Tsukerneyu - לא יקרה במושגים שלנו, אבל מאוד יקרה במושגים מקומיים. שירות מקצועי ומטבח שמשלב בין מזרח ומערב (אירופה). כתובת: Staroyevreyska St., 3 Amadeus - מסעדה מצויינת עם השפעות של המטבח הצרפתי, למרות השם הווינאי. כתובת: Katedralna Square, 7 Baczewski Restaurant - מקום נהדר לדגום אוכל מקומי ברמה גבוהה ובאווירה מחוייכת. כתובת: Katedralna pl. 7ועוד כמה מקומות לסגור בהם בילוי לילי רווי אלכוהול:
Libraria Speak Easy Bar - בר ג'אז עם קוקטיילים מושקעים. Pyana Vishnya - מקום שלוכד את רוח העיר. אווירה משוחררת ואלכוהול מתוק מתוק על בסיס דובדבנים. כתובת: 3, Arsenalna St The Gas Station - ליפים והאמיצים, בר מחוספס משהו עם יופי של אווירה בשעות הקטנות כתובת: Dzherelna Street, 20 צילום: פספורטניוז חשוב לציין כי במקביל לסיור בין מוקדי העניין במרכז ההיסטורי של לבוב, ניתן גם לערוך סיור גסטרונומי קצר במקומות ייחודים שמהווים אבני דרך וחלק מסמלי העיר, ואשר מסומנים במסלול בצבע אדום במפת העיר.איך מגיעים וכמה זה עולה?
חברת "כספי תעופה" מציעה טיסות ישירות מתל אביב ללבוב באמצעות חברת התעופה אוקראין אינטרנשיונל איירליינס. מדובר ב-3 טיסות שבועיות ובנוסף טיסה יומית ללבוב דרך קייב, בירת אוקראינה. וכמה זה עולה? חבילה הכוללת טיסות ולינה במלון 4* במרכז העיר, החל מ-60 דולר לזוג ללילה; במלון 5* החל מ-130 דולר לזוג ללילה. כמו כן, קיימת אפשרות לצאת לסיורים יומיים מודרכים בעברית בעלות של 10-20 דולר למשתתף לסיור קצר ו-50-150 דולר ליום טיול מלא, כולל ביקור בסאונה מקומית, טרק בהרים, דולפינריום, טיול ג'יפים בהרי הקרפטים, נסיעה לטרוסקבץ - אזור אתרי הספא ועוד. טיסות בלבד מוצעות במחירים של החל מ-249 דולר הלוך ושוב לאדם.
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}