״עוזרים לחברות התעופה להרוויח יותר״: הסטארט-אפ הישראלי שחוזה את העתיד
ללא רקע בעולם התיירות, ארבעה מייסדי חברת הסטארט-אפ Fetcherr.IO בנו מערכת לחיזוי תפוסת הטיסות. כיום בחברה ניתן למצוא שורה של מייעצים בכירים כמו מנכ״ל בריטיש אירוויז לשעבר, ולקוחות בינלאומיים. החברה הישראלית שתעזור לחברות התעופה להעלות את ההכנסות

למה מי שיושב לידכם במטוס כנראה שילם פחות או יותר מכם עבור אותו המושב בדיוק? מדובר בתחום מורכב שעמו מתמודדים ״ניהול תשואה״ בחברות תעופה. מאז שנות ה-70 התחום לא השתנה, כשלדברי לדברי רועי כהן, מנכ״ל ומייסד שותף ב-Fetcherr.IO, חברות התעופה מתרכזות בעיקר בתמחור קווים ולא טיסות, ובניסיון ראשון להגיע ל-break even על הטיסה, כלומר לא להפסיד עליה. אך ב-Fetcherr.IO, סטארט-אפ ישראלי, פיתחו מערכת חדשה שתאפשר לחברות התעופה לתמחר כל טיסה בנפרד על ידי חיזוי ביקושים, גם בזמן הקורונה.
18 מדינות נוספות צפויות להיכנס לרשימת המדינות המחייבות בידוד בחזור הבעיה שהתחזקה בקורונה: לא ניתן היה לחזות את המחירים קדימה. צילום: 123rf ״עשינו שני דברים: חברנו את מחלקת ניהול תשואה בחברות התעופה לענן, ויצרנו מערכת שיודעת לתמחר ולחזות מה יקרה. היום יש סיבה שמי שיושב במושב מאחוריך שילם יותר או פחות ממך, וזה בגלל איך שמהערכות בנויות. כולנו מכירים את ההתנהגות הצרכנית טרום הקורונה שאם אני רוצה להזמין במחיר הטוב ביותר, אני צריך להזמין שנה מראש, וככל שתאריך הטיסה מתקרב - המחיר עולה. אם אתה נוסע עסקי אז בכלל, אכלת אותה אם אתה מזמין שבוע לפני. הסיבה שזה נעשה כך כי אין דרך לתמחר כל טיסה בנפרד, וחברות התעופה מתמחרות קווים. זה שוק שבו מחלקת ניהול התשואה מנסה קודם כל להביא את הטיסה ל-Break even״.
״באנו לפתור בעיה מהותית שהתחזקה בזמן הקורונה״
״אנחנו לא מגיעים מתחום התיירות, למעט להזמין טיסה ב-Kayak, אבל אנחנו כן מבינים ויודעים טכנולוגיה. הרקע שלנו מעולמות השיווק, הסחר המקוון ובאנו לפתור בעיה מהותית שהתחזקה בזמן הקורונה - איך לתמחר מלאי בזמן אמת, בעיקר בארגונים מסורתיים. התחלנו בכלל באמזון, עם חיזוי עתידי של מחירי המוצרים, והגענו לפתור את הבעיה של תחום ניהול תשואה בחברות תעופה. התחום הזה הוקם בשנות ה-70, אחרי רגולוציה על ענף התעופה, ופעם היו ספרים לקביעת מחיר ועל סמך זה בנו את המערכות. זה באמת עובד טוב כשהכל לינארי, אבל זה כבר לא המצב״, אמר כהן.