תל אביב 21°c
ניו יורק 10°c
לונדון 4°c
פריז 1°c
ברלין 1°c
אתונה 20°c
לרנקה 21°c
אא

בלי בריכה ועם הצהרת בריאות: משרד התיירות מפרסם 22 הגבלות על צימרים

בלי ישיבה בחדר אוכל, בלי בריכה, בלי ג'קוזי ועם הצהרת בריאות לאורחים ומדידת חום לעובדים. משרד התיירות מפרסם 22 הנחיות/הגבלות לפתיחת הצימרים ומלונות צמודי קרקע לאירוח. פירוט של כל ההנחיות בכתבה

בריכת שחייה במלון אוליב בגלבוע. צילום: יובל הנדלר בריכת שחייה במלון אוליב בגלבוע. צילום: יובל הנדלר
צימרים ומלונות צמודי קרקע רשאים להיפתח לאירוח בכפוף להנחיות שמשרד התיירות מפרסם לאחר שאושרו על ידי משרד הבריאות. מדובר ב-22 הנחיות מפורטות השוללות חלק מהפעילויות שהופכות את החופשה בצימרים למהנה, דוגמת איסור הפעלת בריכות וג'קוזי, הנחשבים לאטרקציות האהובות על הישראלים בבואם לחופשה בצימר. בעלי הצימרים מצידם חוששים כי בשל האיסור הזה הישראלים לא יבואו לנפוש. ואלה הן ההנחיות שמפרסם משרד התיירות לתיירנים המורשים לפתוח בשלב זה: 1. המתחם יכלול עד 10 יחידות אירוח, צמודות קרקע בנות קומה אחת (אפשר שיכללו גלריה פנימית בתוך חלל היחידה), והן בלבד תשמשנה לאירוח על פי הנחיות אלה. שימוש ביחידות בקומה שנייה יתאפשר רק במקרים בהם קיימת כניסה ייעודית ונפרדת לכל אחת מיחידות האירוח שאינן צמודות קרקע. 2. פתחי הכניסה ליחידות האירוח מופרדים זה מזה במרחק של לפחות 2 מטרים, היחידות כוללות חדר שינה אחד או יותר, שירותים, חדר רחצה ומטבחון ויכולות לתפקד באופן אוטונומי, ללא תלות בשטחי ציבור נוספים. כמו כן הכניסה ליחידות האירוח היא ישירה מהחוץ ואינה דרך מסדרון מקורה הסגור מכל צדדיו או דרך אולם לובי ראשי.
כפר הנופש עין זיוןכפר הנופש עין זיון
פתחי הכניסה ליחידות האירוח מופרדים זה מזה במרחק של לפחות 2 מטרים/ כפר הנופש עין זיוון. צילום: יחצ כפר הנופש 3. על מנהלי הצימרים להכין אותם לחזרה לפעילות, ובין היתר, לבצע ניקיון יסודי וחיטוי מיוחד עם אקונומיקה או אלכוהול לשטחים הציבוריים וליחידות האירוח עצמן, כולל משטחים, מפסקי חשמל, ידיות של דלתות, ארונות וחפצים אחרים. 4. לאחר גמר הניקיון יחידות האירוח והשטחים הציבורים יאווררו. 5. יוצבו חומרי חיטוי ושילוט בכניסה הראשית למתקן האירוח, בדלפק הקבלה, בכניסה לכל יח' אירוח ובמקומות מרכזים נוספים. 6. יוצבו מחיצות פרספקס על דלפק הקבלה ובכל נקודה אחרת בה מתקיים מפגש קבוע בין צוות העובדים לבין האורחים, כדי למנוע מגע ישיר. 7. צוות העובדים הקבוע יעבור מדי יום בדיקה יומית של חום הגוף ויחתום על הצהרת בריאות. צוות העובדים הקבוע יעבור מדי יום בדיקה יומית של חום הגוף ויחתום על הצהרת בריאות. צילום: 123rf 8. בזמן העבודה, צוות העובדים יעטה מסכות וילבש כפפות חד פעמיות שיוחלפו כל 4 שעות. 9. צוות העובדים יצמצם עד כמה שניתן את זמן המגע פנים אל פנים עם האורחים וישמור במידת האפשר על מרחק של 2 מטרים לפחות בינם לבין עצמם ובינם לבין האורחים. הצוות לא יקיים ארוחות משותפות או ישיבות צוות. צוותים קבועים יעבדו באותה משמרת. 10. כך יונהג לגבי ספקים חיצוניים שחייבים להיכנס למתחם הצימרים. 11. מתקני מים: תיאסר הפעלת מתקני מים המצויים במתחם הציבורי, ובכלל זה בריכות, מתקני ספא, ג'קוזי, קולרים פינות קפה וכל מתקן מים אחר. בריכות וג'קוזי שהם פרטיים לצימר מסיים הם מותרים. 12. נאסרת הפעלת כל מתקן פעילות ציבורי כגון מועדון ילדים, מתקני משחקים, מועדון הופעות וכו'. 13. בכל הקשור לקבלת הזמנות ותשלום, בכל יחידת אירוח תותר לינה של משפחות גרעיניות בלבד או אנשים שלנו ביחד לפחות 14 ימים לפני ההגעה לצימר. קבלת הזמנות תעשה דרך הטלפון בלבד. התשלום יבוצע באמצעות כרטיס אשראי בלבד, ככל הניתן יש לבצע את התשלום דרך הטלפון. תינתן עדיפות לשליחת החשבונית באמצעות דואר אלקטרוני. 14. בעלי הצימרים לא יצטרכו למדוד חום לאורחים. 15. כל האורחים יידרשו למלא ולחתום על הצהרת בריאות בזמן הקליטה במלון ומידי יום במשך זמן השהייה. במידה וקבלת האורחים תבוצע בדלפק קבלה או בלובי המתקן, יעשה ניסיון לצמצם את מספר הנוכחים בחדר ובכל מקרה לא תותר כניסה של יותר מ-3 משפחות גרעיניות לדלפק הקבלה או ללובי המתקן בעת ובעונה אחת ובתנאי שניתן לשמור על כללי הריחוק החברתי. 16.הנהלת מתחם הצימרים מחויבת לנהל 4 יומנים שיכללו: א. יומן אורחים הכולל פירוט של שמות האורחים השוהים במלון מידי יום, ופרטיהם וחום גופם באופן יומי. ביומן האורחים ירשמו גם אורחים שעזבו את הצימר במשך היום ולא נשארו ללון בו וגם אורחים שהגיעו מתחם הצימר במשך היום ולנו בו בלילה. ב. יומן עובדים: פירוט שמותיהם חום גופן ושעות עבודתם. ג. יומן ניקיון: מה נוקה, מתי ועל ידי מי. ד. יומן ספקים: פרטים מלאים של הספק, מטרת הביקור, אזורי הנוכחות במתקן, תאריך ושעה. 17. בכל הנוגע להגשת מזון, בשלב זה לא תותר ישיבה בחדר אוכל ציבורי, אלא ניתן יהיה לאסוף את האוכל מהספק או שהאוכל יובא ישירות לחדרים; במידה ובצמוד לכל חדר מוצב מתקן צלייה (מנגל) יותר השימוש לאורחים הלנים באותו חדר בלבד. יעשה שימוש בכלים חד פעמים שיזרקו בגמר השימוש או בכלים הרב פעמיים הנמצאים בתוך החדר בלבד. שאריות המזון והכלים הכלים החד פעמיים יאספו בשקיות אשפה שיקשרו בגמר השימוש וירוכזו במתקן פינוי האשפה המרכזי של מתקן האירוח. 18. לאחר עזיבת אורחים ולפני כניסת אורחים חדשים ייזרק ציוד חד פעמי לשקית אשפה שתקשר בגמר הטיפול ותיאסף במתקן פינוי האשפה המרכזי. הסדינים והמגבות וכל טקסטיל אחר יוכנסו לשקית מיוחדת נפרדת אטומה ומסומנת. שתובא בזהירות לכביסה חמה בטמפ' של מעל 70 מעלות צלזיוס עם סבון כביסה. כלי אוכל ביחידות האירוח ייאספו וישטפו במדיח כלים בטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס לפחות. סדינים והמגבות וכל טקסטיל אחר יוכנסו לשקית מיוחדת נפרדת אטומה ומסומנת. שתובא בזהירות לכביסה חמה בטמפ' של מעל 70 מעלות. צילום: 123rf 19. הניקיון יבוצע בשני שלבים. שלב א': ניקוי יחידת האירוח בהתאם לנהלי העבודה הקיימים בדגש גדול יותר על מקומות בהם יש מגע תדיר של אורחים. שלב ב': חיטוי מיוחד ונוסף של כל החפצים, המשטחים והאביזרים ביחידת אירוח בעזרת חומר חיטוי או מגבונים ייעודיים. כשלא ניתן לעשות שימוש באקונומיקה, יעשה שימוש בחומר שיש בו לפחות 70% אלכוהול. לאחר גמר הניקיון יחידת האירוח תאוורר ולא תותר אליה כניסה למשך 3 שעות לפחות. 20. השטחים הציבורים ישטפו בשעות הבוקר המוקדמות בשעות הצהרים ובשעות הערב המוקדמות. פחי האשפה בשטחים הציבורים יפונו בתדירות גבוהה. לא יוגש מזון (סוכריות, פירות, עוגיות וכו') או שתייה חמה או קרה בשטחים הציבורים. 21.הנחיות ייחודיות נוספות, בצימר בו לנו אורחים החייבים בבידוד, בסיום הניקיון, החדר יאוורר למשך 12 שעות לפני שיותר בו שימוש חוזר. 22. צימר בו לנו אורחים שאומתו כחולים בקורונה יעבור חיטוי מיוחד ע"י חברה חיצונית באמצעות ריסוס וערפול והוא ייסגר ל-10 ימים.    

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: מלונאותמבזקיםמשרד התיירותקורונה

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: