תל אביב 13°c
ניו יורק 6°c
לונדון 4°c
פריז 4°c
ברלין 6°c
אתונה 12°c
לרנקה 15°c
אא

מתחת לפני השטח: המסעדה הכי סודית ומסקרנת שנפתחה בתל אביב

היא מעוצבת להפליא, מגישה קובאנה חמאתית לצד טרטר קולורבי וקוקטייל עם שמן זית. קפצנו ל־Dé Restaurant ומיד הבנו – אין עוד מקום כזה בעיר. מסעדת שף עם אופי, תפריט מקומי־נועז, עיצוב פרובוקטיבי ותשומת לב לאלכוהול שלא תמצאו בשום מקום אחר. וטוב שכך

מסעדת דה פקטו, מסעדת דה פקטו, צילום גדעון לוי

אני מתה על מקומות נסתרים ומסעדת Dé Restaurant בדיוק כזו.
היופי במקומות כאלו הוא זה שהמסתוריות שלהם מונעת המוניות ומייצרת סינון טבעי לאנשים שמחפשים שואו ולא איכות.

בר ה"דה פקטו" ממוקם במלון הפולי אורבן, שם התוודעתי ליכולות האלכוהוליות של אנשי NOX ובעיקר המיקסולוג זיו אדלשטיין המוכשר שבנו ביצירתיות תפריט אוכל שמותאם לקוקטיילים מאד מיוחדים.

אבל מתברר שבמקביל, בשקט בשקט נבנתה מתחת למלון ולבר, מסעדה מהודרת במיוחד, מלאת שואו עיצובי וקולינרי והיא ה-Dé Restaurant - האחות הקטנה ומלאת הסטייל של "דה פקטו".
העיצוב של המסעדה מאד מיוחד והוא נע בין מרוקו לפריז, שואו מלא סטייל על גבול הקיטש, חלל פרטי שמכניס אותך לבורדל מפונפן, בר עגול שמייצר קשר עין ברגעים הנכונים אבל משאיר אותך ממוקד מול הקוקטייל. מישהו פה חשב נכון על העיצוב.

מסעדת דה פקטו מסעדת Dé Restaurant , צילום אסף קרלה

Dé Restaurantהיא מסעדת שף בהובלת השף חי צארום ובשיתוף פעולה עם כפיר ינין, שף קבוצת נוקס.

בשונה מהבר, פה האוכל הוא מרכז העניינים אבל בעיני עדיין הקוקטיילים מהווים נקודת פתיחה וסיומת לכל החוויה במקום.

התפריט הוא מאד אקלקטי וכולל מנות אותנטיות, קצת מטבח התימני והרבה מטבח ישראלי המודרני. פותחים עם מנת הלחם הכי טרנדית בימינו- הקובאנה (42 שקלים) שהיא לחלוטין פצצת פחמימות חמאתית ומופלאה עם קראסט מענג שסופג כל טיפת אלכוהול, ממשיכים משם לטרטר דג ים עוקצני בטעמיו שמשחק עם קולורבי מפוחם וקולורבי מוחמץ על ויניגרט ריוויון, לימון כבוש ודבש (78 שקלים) עוברים למנת מטורפת של מנטו ממולא בטלה על קצף יוגורט וזעתר (84 שקלים) ומנה שנשמעה מדהים אבל בתכלס הייתה חביבה - גראטן כרוב עם חמאה חומה ודבש, זעתר טרי, בצל ירוק חרוך ופטה שומרון (58 שקלים) מסיימים בנתח של חזה עוף צרוב על העור עם כרישה קונפי ורוטב בצלים שרופים - מנה שנשמעת חביבה אבל מתגלה בפקעת טעמי אומאמי מופלאה שאפשר לאכול כל היום (92 שקלים). בין לבין יש טרטר בקר ארומתי, ביסק סרטנים, דונר טלה, מקלובה אוסובוקו, רביולי במילוי ריקוטה כבשים ועוד ועוד מנות באמת מיוחדות ולא סטנדרטיות.
זהו מקום שבא לספק ארוחת ערב עשירה וקצת אחרת ולא עוד סטייק ופילה דג.

דה פקטו  מסעדת Dé Restaurant , צילום אסף קרלה

אבל כמו שאמרתי, האוכל הוא העיקר אבל ההתחלה והסוף שייכים לדרינקים במקום ולתפריט האלכוהול אותו יצר זיו אדלשטיין. מדובר ביצירתיות שמתפרצת בכל לגימה, יש פה מחשבה על כל חומר גלם, שילוב מרתק של חומרי גלם קולינרים אל תוך אלכוהוליים, אלו לא קוקטיילים מתחנפים אלא דרינקים שבאים להחמיא לאוכל אבל לא להיות מתחתיו.

לדוגמא הסודה שיפקה. בפעם הקודמת שביקרתי במקום, טעמתי סודה זיתים מטורפת שהעיפה לי את החך, עכשיו זיו ייצר סודה שיפקה, לגימה חרפרפה מלאת אומאמי שנותנת לגירסת קוקטייל הקולינס טוויסט מטריף וגם על הדרך עושה חשק לקנות הביתה ליטר וחצי מהנוזל המושלם הזה.
את המרגריטה תקבלו פה מעושנת קלות עם מזקל בשילוב סירופ גמבה ירוקה וליים ויש פה גם קוקטייל ג'ין נהדר עם שמן זית וזעתר . אני יודעת שעל הנייר זה נשמע הזוי אבל בתוך הכוס זה וואו. לא לוותר!

Dé Restaurant  מסעדהעולם מטורף של טעמים צילום אוסנת גואטה

דה פקטו המסעדה היא יופי של מקום, מסתורי, מעוצב וסקסי וחוויתי ולא פחות- טעים.
ואם כבר אז תדעו שיש להם בראנץ' שעוד לא הייתי בו אז ספרו לי איך הוא.

De Facto מלון פולי אורבן - נס ציונה 7, תל אביב לינק להזמנת מקומות
בראנץ׳: ראשון-חמישי 07:00-11:00, שישי-שבת 07:00-14:00
De Cocktail Bar: ה 19:00-00:00
De Restaurant: ג-ד 19:00-23:00, ה 19:00-00:00, ו-ש 19:00-23:30

הכתבה עניינה אותך?

כן
לא

הירשמו למבזקי פספורטניוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קולינריהקוקטייליםתל אביבמסעדות חדשות

הוספת תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
{{ reply.message }}
{{ reply.date_parsed }}
הצג עוד תגובות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: