עסקת ענק: SAS תרכוש עד 40 מטוסי איירבוס חדשים ביותר מ-10 מיליארד דולר
חברת התעופה הסקנדינבית חתמה על הזמנה ל-18 מטוסי A330neo ותצרף גם מטוסי A330-300. המהלך, המהווה את ההשקעה הגדולה בתולדותיה, נועד להרחיב את רשת היעדים הבין-לאומית ולהאיץ את חידוש צי המטוסים
SAS מזמינה 18 מטוסי Airbus A330neo. צילום: AIRBUS חדשות. עדכונים. מבצעים ✈️ פספורטניוז ב-WhatsApp >> וב-Telegram >>
חברת התעופה הסקנדינבית SAS הכריזה היום (שלישי) על ההשקעה הגדולה בתולדותיה, במסגרתה תרכוש עד 40 מטוסי Airbus רחבי גוף, במהלך שמוערך ביותר מ-10 מיליארד דולר במחירי מחירון.
במרכז העסקה עומדת הזמנה ל-18 מטוסי Airbus A330-900neo, שעליה חתמו מנכ"ל SAS אנקו ואן דר ורף (Anko van der Werff) וסגן נשיא איירבוס למכירות, בנואה דה סן אכזופרי (Benoît de Saint-Exupéry), בטקס שנערך בקופנהגן. בנוסף, החברה תצרף לצי גם מטוסי Airbus A330-300, שיסייעו להגדיל את הקיבולת עד להגעת המטוסים החדשים.
לדברי SAS, המטוסים החדשים ישמשו להרחבת רשת הטיסות הבין-לאומית, לחיזוק הקווים ארוכי הטווח הקיימים ולפתיחת יעדים חדשים, כחלק מתוכנית רחבת היקף לחידוש צי המטוסים.
מטוסי A330-900neo מצוידים במנועי Rolls-Royce Trent 7000 ומציעים שיפור של כ-25% בצריכת הדלק, בפליטות הפחמן ובעלויות התפעול לעומת מטוסים מהדור הקודם. המטוסים מסוגלים לטוס לטווח של עד כ-15 אלף ק"מ ללא עצירה, ומצוידים בתא הנוסעים Airspace של איירבוס.
עסקת הענק של SAS ואיירבוס. צילום: SASהמהלך מצטרף להזמנה שביצעה SAS בשנה שעברה ל-55 מטוסי Embraer E195-E2 ולהמשך קליטת מטוסי Airbus A320neo, במה שמוגדר על ידי החברה כתוכנית חידוש הצי המשמעותית ביותר שלה בעשורים האחרונים.
במקביל לפרסום העסקה הציגה SAS מחקר שלפיו מימוש תוכניות ההתרחבות שלה צפוי לתרום עד שנת 2030 ליצירת כ-25 אלף מקומות עבודה חדשים ולהוסיף כ-25 מיליארד קרונות דניות לתוצר המקומי הגולמי של דנמרק. בנוסף, ההתרחבות צפויה לתמוך בכ-4,000 משרות חדשות בדרום שוודיה.
החברה הודיעה גם כי חתמה על מזכר הבנות עם חברת SkyKraft לבחינת פיתוח דלק תעופתי סינתטי (e-SAF), כחלק מהיעדים ארוכי הטווח להפחתת פליטות בענף התעופה.
נזכיר כי בינואר האחרון ביצעה החברה עסקה גדולה נוספת, כאשר הזמינה 55 מטוסי Embraer E2 חדשים.
עסקת הענק של SAS ואיירבוס. צילום: SASAnko van der Werff, מנכ"ל SAS: "זו ההשקעה הגדולה ביותר בתולדות החברה ואיתות ברור לאמון שלנו בעתיד. המטוסים החדשים יאפשרו לנו להרחיב את רשת הקווים, לשפר את חוויית הלקוחות ולחזק את הקישוריות של סקנדינביה לעולם".
Benoît de Saint-Exupéry, סגן נשיא איירבוס למכירות: "מטוס ה-A330-900 הוא אמת המידה בתחום היעילות והגמישות בקטגוריה שלו. ההזמנה החדשה תחזק את תהליך חידוש הצי של SAS ותספק לה יתרונות תפעוליים וכלכליים משמעותיים".



