סאן יאנג: האסייתית שמטריפה את ת״א
עם כניסה מדליקה מלובי מלון הבוטיק Ink שבלב תל אביב, מסעדת הפיוז׳ן האסיאתית עם נגיעות מהמטבח הים תיכוני לגמרי הפתיעה אותנו ובניגוד לשאר האחיות המוצלחות שלה, הידועות בתפריט די זהה, מצאנו בה את הגרסא הקולינרית המתוחכמת ביותר
מסעדת סאן יאנג, האסייתית שכולם מדברים עליה, נמצאת בלב תל אביב, בחלל מעוצב באופן מופתי, כחלק ממלון הבוטיק Ink. בירידה מהלובי של המלון אל המסעדה, אי אפשר לפספס את קלידי מכונת הכתיבה מעל הבר, ולא להתפעל מרמת הירידה לפרטים בעיצוב ההיסטרי של המקום. מדובר במסעדת פיוז׳ן אסייתית עדכנית, המשלבת טכניקות בישול וחומרי גלם אסיאתיים עם טוויסט עכשווי והשראות ים תיכוניות. כל זה לצד תפריט סושי מגוון, תפריט יין מרשים ובר קוקטיילים. המסעדה מחולקת לאיזור הבר הרחב, הלאונג׳ שהפתיע אותי בגודלו והיא אפילו מצויידת בחדר פרטי לאירועים וחברות. באמת שאני יכולה לדבר שעות על כמה שיפה בסאן יאנג, אבל חפירות עיצוביות והסברים של מאחורי הקלעים תוכלו למצוא בסקירה הנפרדת על מלון Ink.
אם יצא לכם לאכול במסעדת Fu התל אביבית, או אולי ב-Nooch ברמת השרון, Kisu בקריית אונו ועוד אסיאתיות מוצלחות עם שמות שנשמעים ביפנית אך חסרי משמעות לחלוטין, אז מדובר באותה הקבוצה. הפעם, בניגוד לכל האחיות המוצלחות שלה, הידועות בתפריט די זהה, בסאן יאנג תמצאו את הגרסא הקולינרית המתוחכמת יותר. התחלנו את הערב עם מנת הדגל של הקבוצה, ה״סקוורס״ (56 ש״ח), או בתרגום חופשי לעברית, ריבועים. אין מה לעשות, אני סאקרית של ריבועי קריספי רייס בליווי טרטר טונה אדומה. בניגוד לשאר המסעדות בקבוצה, בסאן יאנג השכילו להשאיר מאחור את ריבועי האבוקדו המיותרים ולהגיש רק את הגרסא הדגית המעולה, וטוב שכך. לצד הריבועים נהנינו מ״ניהון רול״ (62 ש״ח), רול סלמון, אבוקדו, טוביקו ווואסבי, עטוף בסלמון צרוב. זו הייתה מנת הסושי היחידה שטעמנו באותו הערב והאמת שהיא הייתה מצויינת. הם יודעים שם להכין סושי ולהתעסק עם דגים נאים בקבוצה הזו, זה לא חדש, החלק המעניין באמת הגיע אחר כך.
הכותבת היתה אורחת המסעדה.
View this post on Instagram